Petak, 22/04 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
22/04Real Madrid vs Maccabi Tel AvivUkupno pogodaka - gost - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 75.50
8 / 10 Ulog
21/04/2022 14:32
Madriđani vode 1:0 u četvrtfinalnoj seriji protiv \'\'Ponosa Izraela\'\'. I drugi meč igra se u glavnom gradu Španije, u petak sa početkom u 20.45.
Real Madrid

U velikoj krizi bio je Real na kraju regularnog dela Evrolige. Izgubili su poslednja četiri meča i samo zahvaljujući ranijim rezultatima na kraju su ostali među prve četiri ekipe i stekli prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici u četvrtfinalu. Neki kažu i da je Real birao protivnika u nokaut fazi, pa su zato neke utakmice izgubili, ko zna, svašta se dešavalo ove sezone. Pošto su bili četvrti, za rivala su dobili Makabi, petoplasirani tim. U prvom meču Real je rutinski slavio, gosti nijednom nisu ozbiljno ugrozili njihov trijumf, a najbliže su prišli na -5, negde pred kraj, kada je rezultat bio 76:71. Junak trijumfa ekipe Pabla Lasa bio je Fabija Kozer sa 20 poena, 4 skoka i 5 asistencija, čime je znatno nadmašio svoj prosek u sezoni, kada su sve tri kategorije u pitanju. Pogodio je čak 4 trojke iz 6 pokušaja, što je odličan procenat. Dvocifreni su bili Jabusel sa 15, Fernandez sa 12, te Hanga i Vilijams-Gos sa po 11. Podbacio je Tavares sa samo 4 poena.

Makabi Tel Aviv

\'\'Ponos Izraela\'\' moraće da odigra mnogo bolje ako planira da svoj odlazak na Fajnal for rešava u svojoj dvorani, pred svojim navijačima. Predugo u Makabiju čekaju na plasman na završni turnir i sve to pomalo frustrira navijače. I dalje se ulaže mnogo u tim, ali su rezultati slabi. Ove sezone su barem došli do petog mesta nakon regularnog dela takmičenja, ali i to mogu da zahvale izbacivanju ruskih timova. Ima Makabi kvalitet, ali često ne deluju kompaktno kao celina. U prvom meču u Madridu ubacili su 74 poena, najviše je postigao onaj od koga se to i očekuje, Skoti Vilbekin. Odlični šuter je meč završio sa 20 poena uz dobar procenat za tri, 4 od 7. Uz njega dvocifreni su bili samo još Roman Sorkin sa 12, Naneli sa 11, a 10 koševa postigao je Rejnolsd. Da bi se dobio Real mora još neko da nadmaši svoj prosek, a Ante Žižić će morati da odigra mnogo bolje od 2 poena i 3 skoka, koliko je imao, doduše za samo 13 minuta.

Predlog

Neće Real smanjiti gas u drugom meču, dobro znaju kako je teško slaviti u Tel Avivu, pa očekujemo još jedno dobro izdanje tima koji već dugo vodi Pablo Laso. Međutim, verujemo i u reaciju Izraelaca, odnosno pokušaj da naprave brejk u Madridu, gde nisu slavili na poslednjih osam utakmica. Poslednji pu pobedili su daleke 2014. godine i to posle produžetaka. Nekako mislimo da će Nanali i Vilbekin imati svoj dan, a ako njih dvojica odu preko 20 poena, eto šanse za Makabi. Naš predlog je gost daje više poena od predložene granice, a oba je na 75,5 koševa. Za + poene Makabija u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.