Subota, 23/04 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
23/04Arsenal vs Mančester Junajted1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
21/04/2022 14:52
Na Emirejtsu se igra krucijani meč kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju. Arsenal dočekuje Mančester junajted u subotu u terminu od 13.30.
Arsenal

\'\'Tobdžije\'\' su u pravom trenutku zablistale i dobile zaostali meč protiv protiv Čelsija na Stamford Bridžu. Tim trijumfom donekle su ublažili posledice tri uzastopna poraza koji su bili iza njih. Podsetimo, Arsenal je redom gubio od Palasa, Brajtona i Sautemptona, a nije tajna da su navijači očekivali maksimalan broj bodova iz tih duela. Šta je tu je, posle pobede nad Čelsijem izjednačili su se na četvrtom mestu po broju bodova sa svojim najvećim rivalom Ttenhemom, pa sada oba tima imaju po 57 bodova, pet manje od Čelsija, ali i tri više od Junajteda na šestom mestu. Protiv \'\'plavaca\'\' dvostruki strelac bio je mladi Nketija, kome su to bili prvi golovi u prvenstvu, s obzirom da je ranije pogađao jedino u EFL kupu. Arteta je uradio odličan posao ove sezone, i glupo bi bilo da sve padne u vodu na kraju. Posle Junajteda \'\'tobdžijama\'\' su ostali još okršaji sa Vest Hemom, Totenhemm i Njukalsom na strani, a kući igraju sa Lidsom i Evertonom. Nimalo lak raspored je pred njima.

Mančester junajted

Sve što je moglo da krene naopako po Junajted, krenulo je u finišu sezone. Prvo su ispali iz Lige šampiona od Atletika i pored odličnog rezultata koji su doneli iz Madrida, a onda su remizirali sa Lessterom na Old Trafordu i izgubili na Gudisonu od Evertona. Da nije bilo Ronaldovog het trika, ne bi ni Norič napustio \'\'Teatar snova\'\' poražen, ali je na kraju bilo 3:2. Debakl je usledio protiv Liverpula, drugi put u sezoni, pošto je prvo meč bio 5:0, a drugi 4:0 za \'\'redse\'\'. Tih 9:0 u sezoni protiv mrskog rivala ne pamte ni najstariji navijači Junajteda. Na sve se nadovezala porodična tragedija Kristijana Ronalda, čiji je nastup i sada pod znakom pitanja. U međuvremenu je potvrđena vest da će Junajted imati novog trenera u narednoj sezoni, biće to doskorašnji strateg Ajaksa Erik ten Hag. Treneri se menjaju, ali se Junajted ne vraća u vrh engleskog fudbala.

Predlog

Od ishoda ovog meča umnogome će zavisiti poredak na mestima koje vode u Ligu šampiona. Čelsi ipak ia određenu prednost, pa je upražnjeno samo jedno mesto. Pored ova dva tima tu su i Totenhem i Vest hem, pa treba očekivati zanimljivu završnicu. U prvom delu sezone Junajted je slavio sa 3:2 protiv Arsenala, ali pre te utakmice na tri ranije \'\'đavoli\'\' nisu dali ni gol Arsenalu. Čini nam se da je Arsenal u boljem momentumu i da je bliži pobedi. Za jedinicu se u kaldionici CircusCasino dobija koeficijent 2.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.