Nedelja, 24/04 - Fudbal, Francuska, Liga 1
24/04Ren vs Lorijen1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
22/04/2022 17:12
Prvi meč u nedelju u francuskoj Ligi 1 igra se u Renu. Domaći tim dočekuje LOrijan od 13 časova.
Ren

Planovi ekipe Rena da ponovo zaigraju u Ligi šampiona opasno su dovedeni u pitanje posle dva uzastopna prvenstvena poraza za samo sedam četiri dana. Igrao je Ren protiv direktnih konurenata u borbi za to treće mesto, ono koje donosi plasman u kvalifikacije za elitno takmičenje. Ren je prvo na svom terenu izgubio od Monaka, a onda je u vanrednom kolu poklekao na gostovanju u Strazburu, te je trenutno na deobi trećeg mesta, baš sa timovima Monaka i Strazbura, a Marsej je iskoristio ove njihove poraze i pobegao na šest bodova razlike. Zanimljivo je da je Ren pre poraza od \'\'kneževa\'\' imao šest uzastopnih pobeda svom Roazon parku, računajući i onu pobedu nad Lesterom u Ligi konferencija, koja ipak nije bila dovoljna za eliminaciju engleskog kluba.

Lorijan

Mnogo rasterećeniji dolazi Lorijan u Ren nakon vanrednog kola u sredu. Igrali su protiv Meca na svom terenu, čekao se poslednji sudijski zvižduk, a na semaforu je i dalje bio rezultat sa početka meča, onaj najnepopularniji, 0:0. Tada je Kvatara pogodio mrežu i ostavio goste na dnu tabele, a svoj tim pomerio na 15. mesto sa tri boda više od Sent Etjena, ekipe koja se nalazi u zoni baraža na 18. poziciji. Niko u Lorijanu ne bi imao ništa protiv da okončaju prvesntvo na ovoj poziciji, na kojoj su sada, pošto je njihov jedini cilj opstanak u fudbalskoj eliti zemlje svetskih prvaka. Lorijanu je ovo druga uzastopna sezona u Ligi 1, posle povratka iz Lige 2, u kojoj su proveli tri godine. Prošlu sezonu su takođe proveli u borbi za opstanak, a na kraju su završili kao 16. Lorijan je ove sezone dva puta pobedio na strani, bili su to vezani trijumfu u Brestu i Klermonu, da bi posle njih izgubili od PSŽ-a i Nice, gde su bili na pragu iznenađenja.

Predlog

Neće biti lako Renu protiv Lorijana koji je znatno popravio formu u odnosu na početak sezone. Ovo će biti treći ovosezonski duel ove dve ekipe, a oba prethodna dobio je Ren. U prvenstvu su slavili 2:0 u Lorijanu, dok su na svom terenu pobedili u Kupu Francuske minimalnim rezultatom. I pored svega verujemo i u treći trijumf Rena koji ne sme da dozvoli treći uzastopni neuspeh u prvenstvu. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.