Subota, 23/04 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
23/04Brajton vs SautemptonDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
22/04/2022 17:39
Derbi juga igra se na Ameks stadionu u Brajtonu. U najpoznatiji turistički i univerzitetski centar Engleske dolazi komšijski Sautempton u nedelju od 13 časova.
Brajton

Pravo niotkuda, kada se najmanje očekivalo, \'\'galebovi\'\' su zablistali na dva vezana gostovanju u severnom delu Londona. Prvo su porazili Arsenal, a onda, samo par dana kasnije, i Totenhem, koji se uzalud radovao neuspehu svog najljućeg rivala i najvećeg konkurenta u borbi za Ligu šampiona. Na trećem uzastopnom gostovanju nisu mogli više od časnog poraza, ali je protivnik bio lider i aktuleni šampiona Mančester Siti. Čak i taj meč pokazao je da je Brajton u usponu forme koja je počela da liči na onu sa početka sezone. Baš taj prvi deo prvenstva omogućio je timu trenera Grema Potera miran finiš sezone, s obzirom da njihove ambicije ne idu dalje od opstanka u eliti. Pred ovo kolo Brajton je na 10. mestu, eventualno bi mogao još jedan stepenik napred i to bi bio maksimum. Do kraja sezone igraju još sa Vulvsima i Lidsom na strani, te sa Mančester junajtedom i Vest Hemom na svom Ameksu.

Sautempton

I \'\'sveci\'\' su na vreme rešili svoje brige oko statusa za narednu sezonu, samo su oni to uradili negde na sredini sezone kada su ezali nekoliko pobeda, ali i iznenađujućih remija protiv timova iz vrha tabele. Ispada da je Sautempton osvojio više bodova u delu sezone kada je imao paklen raspored, nego sada kad su mu rivali bili timovi slabijeg, ili približnog kvaliteta. Da nisu u top formi vidi se po tome da su u prethodnih sedam kola pobedili samo jednom, a osvojili samo četiri boda u tom intervalu. Možda će ih insirisati derbi sa komšijama, pogotovo posle veoma slabog izdanja u zaostalom meču na Turf Muru protiv Barnlija, koji je došao samo par dana nakon ohrabrujuće pobede nad Arsenalom na \'\'sent Merisu\'\'.

Predlog

Kada se sastaju ove dve ekipe, pogotovo od kada su obe u Premijer ligi, trenutna forma, a pogotovo domaći teren, ništa ne znači. Zapanjujuć je podatak da su Sautempton i Brajton odigrali devet utakmica u Premijer ligi i jednu u EFL kupu za to vreme, a da nijednom nije slavio tim koji je bio domaćin!? Koliko će ova tradicija da traje, ne znamo, ali je poslednji put domaćin u međusobnom okrpaju ova dva tima pobedio 2012. godine i to u Čempionšipu, pre više od decenije. Što se ovog meča tiče predvižamo otvorenu igru i po gol na obe strane. Za GG u kladionici MaxBet kvota je 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.