Četvrtak, 28/04 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
28/04Vest Hem vs Ajntraht FrankfurtDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
26/04/2022 13:39
Sigurni smo da nas očekuju dva fantastična meča između \'\'čekićara\'\' i Ajntrahta u polufinalu Lige Evrope. Prvi se igra u Londonu u četvrtak u 21 čas.
Vest Hem

Dejvid Mojes odlično vodi Vest Hem i osim što ga je doveo do polufinala Lige Evrope, u domaćem prvenstvu su bili ozbiljan konkurent za plasman u Ligu šampiona. Kažemo bili, pošto su porazom od Čelsija u poslednjem minutu u prethodnom kolu, te šanse sveli na minimum. Trenutno su na 7. mestu sa velikih osam bodova zaostatka za Arsenalom, koji ima i meč manje. Ipak, šansa za Ligu šampiona postoji na drugoj strani, ostalo im je da eliminišu još dva rivala u Ligu Evrope i kao pobednik tg takmičenja igraće naredne jeseni u evropskoj eliti. Lako se mođe dogoditi da dve poslednje prepreke budu nemački klubovi, pošto bi, ako eliminišu Ajntraht, najverovatnije igrali sa Lajpcigom u finalu, koji je veliki favorit u dvomeču sa Rendžersom. U prethodnom kolu Vest Hem je bio bolji od Liona, i to posle samo 1:1 u Londonu, pošto su na Žerlanu slavili sa ubedljivih 3:0. Ipak, glavni posao odradili su u osmini finala kada su izbacili ekipu Sevilje, rekordera po broju trofeja u ovom takmičenju.

Ajntraht

Ekipa iz Frankfurta svaki put ostavi dubok trag u Ligi Evrope kada nastupa u ovom takmičenju. Već su jednom igrali u polufinalu, a zaustavljeni su od jednog drugog londonskog tima, Čelsija, i to posle izvođenja penala. Tada je Čelsi bio ogroman favorit u odnosu na tim iz grada na Majni, ali sada je Ajntraht, ako ne bolji, ono barem ravnopravan takmac sa Vest Hemom. \'\'Orlovi\'\' su igrali odlično u grupnoj fazi, bili su prvi u konkurenciji Olimpijakosa, Fenerbahčea i Antverpa, dok su u nokaut fazi izbacili Betis i Barselonu. Dakle, igrali su sa dve španske ekipe, nijednu nisu pobedili u Frankfurtu, ali im Iberijsko poluostrvo prija, pa su slavili i na Benito Viljamarinu u Sevilji i na čuvenom Nou Kampu u Barseloni. Mnogi smatraju da je pobeda u glavnom gradu Katalonije najveći trijumf u istoriji Ajntrahta, mada je ovaj tim već ima evropski trofej. U Barseloni je blistao Filip Kostić, a od njega se najvie očekuje i u Londonu.

Predlog

Ajntraht je potpuno zapostavio Bundesligu od trenutka kada su svatili da ne mogu do novog plasmana u Evropu. Jedina šansa im je osvajanje LIge Evrope, a ostaju im samo dva koraka do tog cilja. U domaćem prvenstvu su bez pobede već pet kola, ali su u tom intervalu porazili jednu Barselonu i to na strani. Biće uzbudljivo u Londonu, ali pitanje pobednika očekujemo da bude rešeno tek u bankarskom centru Evrope. Naš predlog za prvi meč je igra gol-gol za koju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.