Subota, 30/04 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
30/04Winterthur vs FC SchaffhausenDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
26/04/2022 18:02
Utakmica koja bi u konačnom zbiru mogla i da odluči prvaa i novog šlana elitnog ranga u Švajcarskoj. Meč u Vinterturu igra se u petak u 20.15.
Vintertur

Veliku šansu propustio je Vintertur u prethodnom kolu kada je gostovao u Ivrdonu. Novajlija u Čelendž ligi je odavno bez briga i Vintertur, kao lider, morao je da donese tri boda sa tog gostovanja. Sve je bilo dobro posle prvih 45 minuta, gosti iz gradića u blizi Ciriha su vodili, ali je u nastavku usledio preokret, da bi Vintertur do boda stigao u samom finišu. Tako su sačuvali prvo mesto, ali im se Šafhauzen približio na samo bod zaostatka, a Arau na tri. Do kraja sezone ostalo je da se odigra još pet kola, dakle u igri je 15 bodova, pa tako o prvom mestu, pored pomenute tri ekipe, mogu da maštaju i fudbaleri Vaduza. Samo prvoplasirani tim ide u Super ligu, dok će onaj koji zauzme drugo mesto morati u baraž sa timom koji na kraju bude deveti u elitnom rangu.

Šafhauzen

Ekipa iz grada koji je proslavila čuvena marka sata ima šansu da se domogne direktnog plasmana u fudbaslku elitu zemlje podno Alpa. Bio bi to ogroman uspeh za ovaj tim koji je i prošle sezone bio tu nege oko vrha, ali nikad i na njemu. U prošlom kolu Šafhauzen je ubedljivo slavio protiv Vila na svom terenu, što im je bila četvrta uzastopna prvenstvena pobeda. Inače, gosti su bez poraza još od meča sa Lozanom Ouši, odigranom prvog dana marta u Šafhauzenu. Na strani su prethodni put izgubili od Vila 19. februara. Očigedno da su u Šafhauzenu shvatili da se do elite može ove sezone mnogo lakše nego što je to bio slučaj u prethodnima kada se jedna, ili eventualno dve ekipe, odvajale još posle polovine sezone. sada je konkurencija bila brojnija, ali nijedan tim ne odskače kvalitetom, svi su tu negde, pa su do skoro prvo mesto jurili skoro svi osim poslednjeplasiranog Krinsa koji je odavno ispao u amaterski rang.

Predlog

Mada je posle ovog meča ostalo da se odigraju još četiri runde, od ishoda derbija mnogo toga zavisi. Pobednik dobija ulogu prvog favorita za osvajanje titule, a remiju se najviše nadaju u ekipi trećeplasiranog Araua. Ova dva gadića su jako blizu, pa se ponovo očekuju krcate tribine malog stadiona u Vinterturu, pravog fudbalskog, sa 8 hiljada mesta. U aktuelnoj sezone je Šafhauzen znatno uspešniji od Vintertura u međusobnim duelima, prvi je završen remijem 1:1, ali su zato ostala dva dobili sa 5:2 u Viterturu i 3:2 u Šafhauzenu. Logično je da golova bude i sada i to na obe strane. Za GG u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.