Subota, 30/04 - Fudbal, Francuska, Liga 2
30/04Sošo vs Bastija1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
27/04/2022 10:45
Domaći tim je na putu povratka u elitu, protiv Ostrvljana moraju da pobede. Meč u Sošou igra se u subotu u 19 časova.
Sošo

Nekadašnji elitni francuski ligaš igra odličnu sezonu i trenutno je u zoni koja obezbeđuje igranje u plej-ofu. Međutim, to ne zadovoljava njihove ambicije i krajnji cilj im je jedno od prva dva mesta i direktan ulazak u Ligu 1. Teško je da mogu do prve pozicije na kojoj je neprikosnovenu Tuluz, ali im je zato drugoplasirani Ažaksio udaljen samo četiri boda. Do kraja regularnog dela prvenstva u Ligi 2 ostalo je da se odigra još tri kola. Posle Bastije, Sošo još ima mečeve protiv Valensijana na strani i Dižona na svom terenu, pa je realno da dobiju sva tri meča. Ostaje još da se nadaju kiksevima Ažaksjoa, a oni ne bi smeli da pobede više od jednog meča. U poslednjih sedam utakmica Sošo ima pet pobeda i dva remija.

Bastija

Tim sa Korzike se vratio u Ligu 2 posle dugog igranja u nižim rangovuma nakon onog administrativnog izbacivanja. S obzirom šta su sve preživaljavali, mogu da budu zadovoljni učinkom u ovoj sezoni pošto tri kola pre kraja nisu u opasnosti da ispadnu. Nalaze se na 12. mestu, ali imaju devet bodova više od prvog tima ispod crte i 99% su ostali u drugoj ligi. Videćemo mogu li Ostrvljani u narednoj sezoni više, radi se ipak o slavnom timu, nekadašnjem šampionu, i klubu koji ima neverovatnu navijačku podršku, koja često prelazi granice sportskog navijanja. Treba reći da je Bastija na prethodnih devet utakmica izgubila samo jednom, što nam govori da su u odličnoj formi.

Predlog

Sošo je veliki favorit u ovom meču, najviše zbog motiva koji ima, ali i kvaliteta. Njihov plasman u baraž, u kome će igrati ekipe koje budu na trećem, četvrtom i petom mestu, uz ekipu koja završi na 18. poziciji u Ligi 1. Samo jedan od ta četiri tima igraće u Ligi 1, pa Sošo mora da pokuša da uhvati drugo mesto, mada to ne zavisi samo od njih. Jesenas je na Korzici bilo 2:2, a to je bio prvi međusobni prvenstveni susret ove dve ekipe još od 2014. godine, kada su oba tima bili članovi elite. Naš predlog je jedinica, a koeficijent za nju u kladionici CircusCasino iznosi 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.