Subota, 30/04 - Fudbal, Italija, Serija B
30/04Kremoneze vs Askoli1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
27/04/2022 11:09
Samo dva kola ostala su do kraja regularnog dela prvenstva italijanske Serije B, ali će dobar deo timova nastaviti da igra u plej-ofu ili plej-autu. Utakmica u Kremoni igra se u subotu u 14 časova.
Kremoneze

Ekipu iz Kremone samo dve pobede dele od plasmana u Seriju A. Malo ko je uopšte razmišljao na početku sezone o toma da Kremoneze može da se plasira u elitu, pošto su prethodnu sezonu završili tek na 13. mestu, mnogo bliže zoni ispadanja nego plej-ofu. Međutim, ovaj tim je igrao konstantno dobro tokom cele sezone, bili su odlični na svom terenu gde su poraženi samo jednom, i to još u semptembru kada ih je dobila Peruđa. Malo su im na ruku išli i rezultati prošlog kola, koje je odigrano u ponedeljak, pre svega poraz Monce, pa njihov neuspeh u Krotoneu nije skupo plaćen. Kada su izgubili od Krotonea u Kremoni su se mnogi oprostili od direktnog plasmana u elitu, ali pored poraza Monce izgubio je Benevento na svom terenu, Breša je primili gol u poslednjem minutu i ostala bez pobede, a i Piza je izgubila u Lećeu. Kakvo kolo! I pored poraza najveći dobitnik, pored Lećea je Kremoneze, koji treba do dobije Askoli i Komo i u Kremoni će se igrati Serija A naredne sezone.

Askoli

Gosti nemaju turbulentan finiš sezone, kako je to bilo u prošlom prvenstvu. Tada je Askoli završio na 16. mestu i za samo jednu poziciju izbegao plej-aut. Sada se nalaze u vrhu tabele, trenutno su sedmi i nadaju se igranju u plej-ofu. Sumnjamo da u Askoliju veruju u ulazak u Seriju A, ali se u doigravanju u Seriji B često dešavalo da na kraju najuspešnije budu ekipe koje startuju sa najniže pozicije. Askoli ima četiri boda više od Peruđe, prvog tima koji je van zone plejofa, pa je ovoj ekipi dovoljan jedan trijumf u preostala dva kola da budu barem 8. na tabeli. Ukoliko taj trijumf ne ostvare u Kremoni, što će biti izuzetno teško, ostaje im meč sa Ternanom na domaćem terenu, a taj zicer ne bi smeli da propuste.

Predlog

Utakmica je za Kremoneze biti ili ne biti. U poslednjem kolu igraju protiv nezainteresovanog Koma i moći će da pobedom proslave ulazak u Seriju A. S druge strane, kakvi su rezultati u poslednjim kolima, možda im i neće biti neophodan trijumf u gradu na čuvenom jezeru. Važno je da sve zavisi od njih, a njihov teren je pravi Bastion. Retko gube i bod, pa očekujemo da upišu pobedu i protiv, ove sezone, odličnog Askolija. Jesenas je Kremoneze slavio sa 4:1 u Askoliju, pa verujemo u trijumf i u Kremoni. Za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.