Subota, 30/04 - Fudbal, Hrvatska, HNL
30/04Lokomotiva vs Dinamo Zagreb1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
28/04/2022 17:41
\'\'Modri\'\' su sve bliže novoj titulu, najteže osvojenoj u odnosu na prethodne. Meč protiv gradskog rivala Lokomotive igra se u nedelju u 19 časova u Kranjčevićevoj ulici.
Lokomotiva

\'\'Lokosi\'\' mogu da budu zadovoljni kako su izgledali ove sezone, pogotovo u odnosu na prethodnu kada su opstanak izborili u poslednji čas, a takmičenje završili na osmom mestu sa samo dva boda više od Varaždina koji je ispao. Sada su na petom mestu i pošto su bodovne razlike velike, sigurno je da će na kraju biti peti ili šesti. Odavno Lokomotiva igra bez rezultatskog imperativa, iz lige ispada samo jedan tim, a Hrvatski Dragovoljac je od starta preuzeo \'\'fenjer\'\' i nije ga ispuštao do kraja, pa će se vratiti u drugu ligu posle samo jedne sezone u eliti. \'\'Lokosi\'\' su u odličnoj formi i na poslednjih deset utakmica izgubili su samo jednom, od Hajduka u Splitu, doduše dosta ubedljivo.

Dinamo Zagreb

Kroz mnogo muka prolazio je aktuelni hrvatski šampion u sezoni koja se bliži kraju. Poraz u Splitu od Hajduka, u zaostaloj utakmici koja je trebalo da se igra još letos, doveo je Osijek na samo dva boda zaostatka na tabeli, ali je zato prethodni vikend bio pun pogodak za \'\'modre\'\'. Dinamo je, dosta teško, pobedio na gostovanju u Novoj Gorici, postigavši pobedonosni gol tek pred kraj meča, ali je sjajna vest za tim iz Maksimira stigla sa riječke Rujevice gde je domaćin ubedljivo pobedio Osijek i tako je Dinamo umakao na pet bodova razlike. Do kraja prvenstva Zagrepčani igraju sa Osijekom i Hajdukom u Maksimiru, a posle Lokomotive gostuju još u Šibeniku. Nije to lak raspored, pogotovo ako ne slave u Kranjčevićevoj.

Predlog

Dugo je Lokomotva važila za filijalu Dinama, ali se sve to promenilo pre dve sezone kada je ovaj tim postao vicešampion i igrao kvalifikacije za Ligu šampiona. Bila je to inače jedina sezona u kojoj je Hrvatska imala dva predstavnika u kvalifikacijama za elitno takmičenje. Dinamo ima dosta problema sa Lokomotivom u poseldnje vreme. Ovo je četvrti ovosezonski duel, prvi je dobio Dinamo 1:0, ali je onda Lokomotiva uzvratila na isti način na svom terenu, da bi se poslednji okršaj završio bez golova i bez pobednika. Samo dva gola pala su na tri meča, pa će ih i sada biti malo, ali očekujemo pobedu gostiju. Za dvojku se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.