Nedelja, 01/05 - Fudbal, Španija, La Liga
01/05Hetafe vs Real BetisUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
30/04/2022 17:29
U poslednjoj utakmici 34. kola španske La Lige Hetafe dočekuje ekipu Betisa. Meč u madridskom predgrađu igra se u ponedeljak u 21 čas.
Hetafe

Pet kola pre kraja prvenstva u Španiji Hetafe je još daleko od opstanka. Ipak njihove šanse su drastično skočile posle prošlonedeljne pobede u Vigu protiv Selte, pa su pred ovo kolo bili na 15. mestu sa pet bodova viška u odnosu na Granadu, prvi tim koji je bio ispod crte. Pobeda u Vigu stigla je nakon dva uzastopna poraza, ali protiv timova koji su polufinalisti Lige šampiona, Real Madrida i Viljareala. Posle utakmice protiv Betisa Hetafe još, po rasporedu, dočekuje Rajo Valjekano i Barselonu, dok će ići na gostovanja kod Osasune i Elčea. Nije to lak raspored, ali nije ni pretarano zahtevan, pa bi to Hetafe trebalo da iskoristi i osvoji dovoljan broj bodova i obezbedi igranje u eliti i za narednu sezonu.

Betis

Za ekipu iz Sevilje ovo je bila jedna od najboljih sezona u poslednje vreme. Ne samo da su igrali dobro u prvenstvu, čak su dugo držali poziciju koja vodi u Ligu šampiona, već su imali solidan nastup u Ligi Evrope, prošli u nokaut fazu, izbacili u baražu Zenit iz Sankt Peterburga, da bi ih zaustavio Ajntraht u osmini finala i to tek nakon produžetaka u Frankfurtu. Ipak, najveći uspeh ostavrili su osvajanjem Kupa Kralja, u finalu su pobedili Valensiju na penale i tako obezbedili ponovo igranje u Ligi Evrope. Pred 34. kolo Betis je zauzima peto mesto na tabeli i još se nije oprostio od snova da igra u Ligi šampiona. To neće biti lako, ispred njih su velikani španskog i evropskog fudbala Real, Barselona, Atletiko i Sevilja. Najbliži im je bio Atletiko sa četiri boda više, ali je Sevilja kiksirala protiv Kadiza na svom Sančez Pishuanu, pa ako Betis pobedi Hetafe imao bi četiri boda manje od gradskog rivala.

Predlog

Čini nam se da bi remi više zadovoljio domaćina nego gosta. Betisu ništa ne znači da ostane na petom mestu s obzirom da je već obezbedio Ligu Evrope, a bod bi mu bio malo da se upusti u borbu sa Atletikom i Seviljom za treće i četvrto mesto. Hetafe samo želi da izbegne ispadanje i trudiće se, pre svega, da sačuva svoju mreži, kao što je to učinio u Vigu. Naš predlog je mali broj golova na ovom meču, a za 0-2 gola u kladionici CircusCasino koeficijent iznosi 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.