Utorak, 03/05 - Fudbal, Poljska, I Liga
03/05LKS Lodz Pss vs Widzew Łódź1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
02/05/2022 14:47
Lođ bi mogao u narednoj sezoni ponovo da ima predstavnika u elitnom rangu Poljske. Znače se više posle gradskog derbija koji se igra u utorak u 18 časova.
LKS Lođ

LKS je vezao dva poraza u poljskoj drugoj ligi i znatno se udaljio od cilja, a to je plasman u plej-of. Istina, gubili su od timova koji su ispred njih na tabeli Črobrija i drugoplasirane Arke, koja ih je dobila na njihovom terenu, u Gdinji, što se može nazvati kiksom. Sada je LKS na 8. mestu, imaju tri boda manje od prvog tima iznad crete koja donosi plasman u doigravanje, ali i zaostali meč, ovaj sa gradskim rivalom. Do kraja regularnog dela prvenstva LKS igra još sa Polkovicama i Katovicama na strani, dok e na svom terenu još, pored gradskog rivala Viđeva, ugostiti Odru Opole.

Viđev Lođ

Nekadašnji velikan poljskog fudbala i četvorostruki šampion ve zemlje, završio je u drugoj ligi. Ne ide taj povratak tako lako, poljski šampionat postao je jedan od najujednačenijih, pa su se ove sezone sa ogromnim problemima oko opstanka susreli i prošlogodišnji šampion Legija, ali i nekadašnji drugi najveći gigant u Poljskoj, ekipa Visle iz Krakova, koja , istina, već duže vreme u krizi. Viđev je treći na tabeli i ima lepu šansu da se direktno plasira u Ekstraklasu. Dve prvoplasirane ekipe idu u viši rang, a na tim mestima su trenutno Legnica i Arga. Legnica je siguan putnik u elitu, osvojiće prvo mesto, dok Arku iz Gdinje već polse ovog meča ponovo može da prestigne Viđev. Imaju samo bod manje, ali i meč manje, pa ukoliko pobede u poslednje četiri utakmice, vratiće se u prvu ligu. U prošlom kolu je Viđev napravio veliki kiks, na svom terenu je poražen od Korone, a taj neuspeh je stigao polse pet utakmica u kojima su upisali 13 bodova.

Predlog

Smatramo da Lođ treba da igra gradski derbi u Ekstraklasi, a ne u drugoj ligi, ali tako je kako je. Čini se da naredne sezone oba tima neće biti u drugoj ligi, a postoji šansa, doduše ne tako velika, da u sledećem prvenstvu obe ekipe igraju u Ekstraklasi. Uglavnom Viđev je u boljoj situaciji, igraće samo jednom vam Lođa do kraja sezone, ali je to gostovanje kod lidera Legnice. Posle gradskog derbija na svom terenu igraju još dva puta. Prethodna dva međusobna duela završena su rezultatom 2:2, jesenas i prošlog proleća. Sada nas se čini da je Viđev bliži trijumfu i predlažemo dvojku sa kvotom 2.80 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.