Utorak, 03/05 - Fudbal, Švedska, Seperetan
03/05Halmštad vs IFK Estersund1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
02/05/2022 15:04
U 5. kolu švedske druge lige Halmštad dočekuje Estersund. Utakmica se igra u utorak sa početkom u 19 časova.
Halmštad

Ovo bi trebalo da bude derbi ovog ranga takmičenja s obzirom da su oba tima prethodne sezone igrala u eliti švedskog fubala. Nažalost, isali su i jedni i drugi, Estersund tako što je na kraju bio ubedljivo poslednji sa samo 16 bodova, dok je Halmštad kao 16-toplasirani tim morao u baraž za opstanak. Rival mu je bio Helsingborg, ia mada je Halmštad slavio kao gost u prvom meču u Helsingborgu, poraženi su zatim na svom terenu sa 31 i pa im minimalna pobeda iz prvog meča nije bila dovoljna da opstanu. Bio je to veliki udarac i za klub i za grad, a novi šampionat, u nižem rangu, počeli su prosečno. U prva četiri kola Halmštad je upisao remi, poraz i dve pobede. Startovali su loše, u prva dva meča uzeli su samo bod, da bi onda vezali dve uzastopne pobede, i to na strani.

Estersund

Avantura Estersunda u eliti nije se dobro završila. Nisu se zadržali dugo, a prošle sezone su odigrali katastrofalno i već posle prvog dela bilo je jasno da će ispasti. Videćemo kakve su im ambicije za tekuće prvenstvo, ali sumnjamo da će nešto preterano želeti da se odmah vrate u društvo najboljih, pogotovo ako još jednom ne budu dobro pripremljeni i pojačani za tako nešto. U prva četiri kola novog prvenstva Estersund je izgubio samo na startu, i to na svom terenu, a onda je osvojio pet bodova iz tri meča Posle dva vezana remija usledila je i prva pobeda, minimalnim rezultatom su pobedili Dalkur u prethodnom meču.

Predlog

Dakle, prošle sezone su se ova dva tima sastajali u najjačem rangu švedskog fudbala, prvi put posle četiri godine, kada su prethodni put igrali u istom rangu, takođe elitnoj diviziji. Prošlogodišnji mečevi su bili sa malo golova, Halmšatd je slavio kao gost sa 1:0, dok je u drugom delu sezone bilo 1:1. Ustvari, uvek kada su se sastajali bila je oseka golova. U pet zvaničnih mečeva, četiri prvenstvena i jedan u kupu Švedske, ukupno je palo samo četiri gola. Možda ih ni sad ne bude mnogo, ali smatramo da će Halmštad dobiti ovaj duel. Za jedinicu se u kaldionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.