Sreda, 04/05 - Fudbal, Slovačka, Superliga
04/05Ružomberok vs Žilina1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
03/05/2022 11:45
Bliži se kraju i šampionat Slovačke, prvak je odavno poznat, a vodi se borba za drugo mesto. Utakmica u Ružomberoku igra se u sredu u 17 časova.
Ružomberok

Domaći tim ima iza sebe odličnu sezonu koju bi morao da potvrdi osvajanjem vicešampionske titule. Aktuleni šampion Slovan već nekoliko sezona je bez konkurencije u Slovačkoj, a obično se veća borba vodi za drugo mesto. Tako je i ove sezone, Slovan je obezbedio novi naslov prvaka, dok će o drugom mestu odlučivati trnava i Ružomberok. Ove dve ekipe imaju trenutno isti broj bodova, ali je Ružomberok u prednosti jer ima meč manje, ovaj protiv Žiline. Po kompletiranju ovog kola ostala su još dva, a \'\'Ruže\'\' igraju saDunajskom Stredom u gostima i kući sa Seredom. Ukolikko uzmu sedam bodova iz ova tri meča biće drugi, mada i drugi i treći idu u kvalifikacije ta Ligu konferencija.

Žilina

Već nekoliko sezona Žilina nije u konkurenciji za najviši plasman. Ekipa koja je jedno vreme dominirala u slovačkom fudbalu, prva počela da pravi zapažene rezultate, upala je u velike finansijske probleme koje je korona dodatno produbila, ap se u jednom momentu pojavila informacija da će ugasiti prvi tim i nastaviti da se takmiče samo sa mlađim kategorijama. Na kraju se to nije dogodilo, Žilina je nastavila sa takmičenjeme, ali uglavnom igraju sa igračima iz svog pogona, i važe za jednu od najperspektivnijih ekipa. Ove sezone su ostavrili cilj, plasirali su se u plej-of, ali sva je prilika da će u doigravanju završiti na poslednjem šestom mestu u ovoj \'\'boljoj\'\' polovini lige. Nije to ni toliko važno, mladi igrači su stekli više iskustva igrajući protiv najboljih timova, i naredne sezone treba očekivati još bolje partije.

Predlog

Poslednju prvenstvenu pobedu Žilina je zabeležila još polovinom februara pa je iluzono očekivati da to urade u Ružomberoku protiv znatno kvalitetnijeg rivala. Očekujemo siguran trijumf domaćina koji će onda doći na korak od osvajanja vicešampionske titule. Ovo je četvrti međusobni duel ove sezone između ova dva tima, a prethodna tri dobio je Ružomeberok. Dobiće i četvrti, a za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.