Sreda, 04/05 - Fudbal, Kipar, Cyprus Cup
04/05Omonia Nicosia vs AnorthosisUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
03/05/2022 12:25
Igra se revanš meč polufinala kupa na Kipru, domaći tim ima prednost iz prvog meča. Meč u Nikoziji igra se u sredu u 18 časova.
Omonija

Veliki posao napravila je Omonija u Larnaki pre sedam dana i stekla dva gola prednosti pred revanš na svom terenu. Ne bi trebalo da imaju većih problema da sačuvaju takvu prednost u Nikoziji i plasiraju se u finale najmasovnijeg takmičenja i igraju finale protiv boljeg iz okršaja Ahnasa i AEK-a iz Larnake. Sigurno je da će biti favoriti i u tom potencijalnom finalu, mada je ovo jedna od lošijih sezona za njih. Nisu uspeli da se plasiraju u plej-of, već su bili u drugom delu tabele i igraju plej-aut. Naravno da im opstanak nije ugrožen, ali im je kup jedina šansa da se nađu u Evropi narednog leta. Do kraja šampionata ostala su samo dva kola, ali već za vikend igra se derbi ovog dela tabele Omonija na svom terenu dočekuje AEL iz Limasola.

Anortozis

Gosti su se nadali trofeju u Kupu, ali su poklekli na svom terenu od, realno, u ovom trenutku manje kvalitetnije ekipe Omonije, koja nije bila ni blizu da odbrani titulu osvojenu prošle sezone. Što se Anortozisa tiče, bila je ovo prosečna sezona. Prošlu godinu su završili na četvrtom mestu, ali su osvojili kup i tako izborili nastup u Evropi. Nisu uspeli da prođu u Ligu Evrope, ali su igrali u grupnoj fazi u Ligi konferencija, zajedno sa Gentom, Florom i Partizanom. Na kraju nisu otišli u nokaut fazu, ali su bili blizu. Taj deo sezone, kada su igrali u Evropi, bio je najbolji za njih, a trenutno se nalaze na petom mestu i pokušavaju da se ponovo nađu u evropskim kvalifikacijama. Imau lepu priliku, s obzirom da zaostaju bod za Arisom i dva za AEL-om.

Predlog

Možda je rezultat prve utakmice polufinala kiparskog kupa za nekog iznenađenje, ali treba biti iskren i reći da Omonija nije tim koji je trebalo da igra u plej-autu u prvesntvu. Možda je odlučio i motiv, s obzirom da je Omoniji ovo jedina šansa da sezona dobije pozitivnu ocenu. Mada Anortozis brani trofej u kupu, ne verujemo da će u finale. Domaćin će odigrati oprezno i gledati da sačuva prednost. Zato je naš predlog 0-2 gola sa kvotom 1.56 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.