Četvrtak, 05/05 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
05/05Olimpik Marselj vs FejenordDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
03/05/2022 23:28
Na Velodromu se igra revanš meč polufinala Lige konferencija. Utakmica u najvećoj francuskoj luci počinje u četvrtak u 21 čas.
Olimpik Marsej

Sjajan meč smo gledali u Roteradamu, a sada se iz holandske selimo u francusku luku. Olimpik ima gol minusa i obavezu da to sustigne na svom Velodromu. Navijači ovog kluba željni su evropskog uspeha još od onog finala sa Zvezdom 1991. i posle toga titule šampiona Evrope dve godine kasnije. Bilo je to u eri kontroverznog Bernara Tapija, a od novijih uspeha u Evropi beležimo finale Lige Evrope 2018. godine, kada su nakon eliminacije Salcburga posle produžetaka, u finalu poraženi od Atletika sa čak 3:0. Važno je reći da će Olimpik 99% naredne sezone igrati u Ligi šampiona, kao drugoplasirani tim u francuskoj Ligi 1, pa će se tresti Velodrom naredne sezone. Trijumf u novoformiranom takmičenju bio bi šlag na torti,a uopšte nisu daleko od toga. Za početak potrebno je eliminisati odlični Fejnord, a onda u, eventualnom finalu, biti bolji od pobednika duela Roma - Lester. Pre Fejnorda Olimpik je u nokaut fazi već eliminisao Karabag, Bazel i PAOK, a protiv ta tri rivala dobio je svih šest utakmica. Prvi poraz dogodio im se u Roterdamu.

Fejnord

Ova ekipa Fejnorda ima neki poseban šmek i pravo je uživanje gledati njihove utakmice. One su uvek na gol više, trese se njihova mreža često, ali protivnička još češće. Partizanu su u dva meča osmine finala dali osam golova, pet u Beogradu i tri u Roterdamu dok su primili tri ukupno. Slavija je izvukla 3:3 na \'\'De Kajpu\'\', ali je poražena sa 3:1 u Pragu, da bi i Marsej primio tri gola u Roterdamu, prvi meč je završen pobedom holandskog tim sa 3:2. U Erediviziji Fejnord nije tako ubedljiv, trenutno se nalaze na trećem mestu, na kome će, po svoj prilici, i završiti sezonu. Ajaks i PSV su nedodirljivi, a ne verujemo da Tvente može nadoknaditi pet bodova minusa u odnosu na njih u preostala tri kola. U nedelju su pobedili Fortunu u Sitardu 3:1 i bio je to peti vezani trijumf za ovaj tim, računajući oba takmičenja.

Predlog

Šta drugo očekivati u duelu ova dva tima nego opet neku goleadu. Olimpik mora da napadne gosta, a to je prilika za brzonogog Sinisteru novu zvezdu svetskog fudbala, ali i opasne Desersa, Tila i Nelsona. Ima i Olimpik svoje adute, posebno one na tribinama, ali je pakleno bilo i na \'\'De Kajpu\'\'. Uglavnom, igra gol-gol mora da dođe, a za sve ostalo krajnje je neizvesno. Za GG u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.