Četvrtak, 05/05 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
05/05Roma vs Lester SitiDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
04/05/2022 13:40
Posle prvog meča polufinala Lige konferencija nijedna ekipa nema prednost. Meč na King Paueru završen je rezultataom 1:1 pa će odluka o finalisti pasti na rimskom Olimpiku. Meč se igra u četvrtak u 21 čas.
Roma

Znalo se da će duel Rome i Lestera biti izuzetno zanimljiv i neizvestan. Posle prvih 90 minuta zadovoljniji može biti italijanski tim, ne samo zbog odličnog rezultata, već pre svega zbog činjenice da je Lester bio mnogo bolji takmac, a nije uspeo da pobedi. Murinjov tim je rano poveo na King Paueru, pogodio je Lorenco Pelegrini već u 15. minutu, ali je domaćin izjednačio autogolom Mančinija. Zanimljivo je da Roma igra mnogo bolje na svom Olimpiku ove sezone u Evrope, dok u Seriji A baš i ne blistaju. U Rimu nisu poraženi na pet mečeva u Evropi, imaju tri pobede i dva remija, a u nokaut fazi su do polufinala izbacili Bode/Glimt i Vitese. Što ser tiče trenutne forme, ne mogu se Rimljani pohvaliti nekom posebnom u ovom trenutku, u prethodna četiri meča imaju tri remija i poraz, računajući i remi iz Lestera. Od Lige šampiona nema ništa ni naredne jeseni, a ostalo je da izbore plasman u neki drugi evropski kup.

Lester

Ni \'\'Lisice\'\' ne igraju dobro na domaćem tlu. Za reazliku od ranie dve sezone kada su do poslednjeg kola bili u igri za plasman u Ligu šampiona, ali su na volšeban način ostajali bez nje, sada Lester nije ni blizu ni nekog od slabijih kupova. Tim Brendona Rodžersa u potpunosti se posvetio Evropi shavatajući da ovakvu šansu da dođu to pehara u nekom evropskom kupu dugo neće imati. Prošli su grupu malo teže, pa su morali u baraž za plasman u osminu finala. Prvo su eliminisali danski Randers, pa francuski Ren i pre dve sedmice holandski PSV. Tokom igranja u Evropi ove sezone Lester je izgubio samo na Roazon Parku od Rena. U Ajndhovenu su pobedili sa 2:1 iako su gubili 1:0 i tako su neustralisali 0:0 iz Lestera u prvom meču. U Premijer ligi su bez pobede na prethodna četiri meča, imaju dva poraza i dva remija i ukotvili su se u sredini tabele.

Predlog

Do pre sedam dana Roma i Lester se nikada nisu sastali. Razlog je prost, engleski tim nije bio u prošlosti čest učesnik evropskih kupova, a tek je od osvojanja titule 2012. godine počeo da se češće pojavljuje po evropskim terenima. Taj najvećoi uspeh Lesteru je doneo jedan Italijan, trener Klaudio Ranijeri. Očekujemo veliku borbu na Olimpiku, ali ne i zatvorenu igru, koliko gd to Murinjo preferirao. Da bi otišli u finale i jedni i drugi moraju da pobede, ppa je naš predlog igra gol-gol za koju se u kaldionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.