Subota, 07/05 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
07/05FC Schaffhausen vs KriensPoluvreme/Krajtip: 1/1
9 / 10 Ulog
04/05/2022 14:43
Finiš sezone u švajcarskoj Čelendž ligi igra se ubrzano, pa je ostalo još četiri kola, a skoro se ništa ne zna kada je prvo mesto u pitanju. Meč u Šafhauzenu igra se u petak u 19.30.
Šafhauzen

U prošlom kolu igran je veliki derbi u Vinterturu gde su se sastale dve prvoplasirane ekipe, domaća istoimena i Šafhauzen. Na kraju je bilo bez pobednika, pa je tako najviše profitirao Arau koji se bodovno izjednačio sa Šafhauzenom, a zaostaje sada samo bod za Vinterturom. U Super ligu ide samo prvak, dok će drugoplasirani tim igrati baraž protiv devetoplasirane ekipe iz prve lige. Sada je Šafhauzn u odličnoj poziciji jer ima najlakšeg rivala u ovom kolu, a u preostala tri meča igraće protiv Tuna i Lozane Ouši na strani, te protiv Araua na svom terenu, kada će verovatno i pasti odluka o njihovoj sudbini. Šafhauzen je poslednji put izgubio još 1. marta na gostovanju u Lozani.

Krins

Odavno je poznato da ekipa Krinsa ispada u amaterski rang. Od samog starta novog prvenstva preuzeli su \'\'fenjer\'\' i nisu ga ipuštali do kraja. Ukupno su sakupili samo 13 bodova, ali treba reći da u poslednja četiri kola imaju dva zabeležene pobede, što je malo ko očekivao. Tako je ovaj tim pokazao da ima karakter i da igra maksimalno ozbiljno čak i kada nikakva šansa ne postoji da opstanu u Čelendž ligi. U prošlom kolu pobedili su Lozanu Ouši sa 2:1 i tako obradovali svoje navijače pred kraj sezone do čijeg im svšetka predstoje još okršaji sa Vaduzom, Iverdonom i Vinterturom.

Predlog

Ako se Šafhauzen ne plasira u elitu švajcarskog fudbala glavni krivac mogao bi da bude tim Krinsa, čak i da sada Šafhauzen slavi. Naime, u prethodna tri ovosezonska meča Šafhauzen nije nijednom dobio tim sa dna tabele, sva tri puta bilo je nerešeno, dva puta 0:0 i jednom 1:1. Nijedan drugi tim nije imao takav učinak protiv Krinsa, tačnije to da ih nije nijednom pobedio. Verujemo da sada pobeđuje Šafhauzen, a naš predlog je prelaz 1/1 sa kvotom 1.67 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.