Nedelja, 08/05 - Fudbal, Turska, Superliga
08/05Istanbul Bašakšehir vs Galatasaraj1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
05/05/2022 18:35
Gradski derbi Istanbula je, ne tako davno, odlučivao o tituli u Turskoj, sada je ishod bitan samo domaćinu. Meč se igra u subotu u 18 časova.
Bašakšehir

Kada je tim Istanbul Bašakšehira osvojio titulu pre dve godine, bilo je to za mnoge veliko iznenađenje. Međutim, ovaj tim nije uspeo da taj rezultat ponovi naredne sezone, prvenstvo je završio tek na 12. mestu i činilo se da sledi njihov logičan pad nakon veliko uspeha, kao što se kaže u pesmi \'\'s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo\'\'. Ali, ova sezona mogla bi da znači veliki povratak ovog tima među najbolje u Turskoj. Igraju odlično, posebno u drugom delu sezone, i trenutno zauzimaju četvrtu poziciju na tri kola do kraja prvenstva. To mesto donosi plasman u Ligu konferencija, a matematički bi mogli i do drugom mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona, mada je takav scenario nemoguć jer Fener ima osam bodova više. Njima je važnije da odbiju napad timova iza njih, a za sada imaju solidnu zalihu od pet bodova više ispred prvog pratioca, a to je u ovom trenutku Alanijaspor. Bašakšehir je u prethodnih pet kola zabeležio četiri pobede i jedan remi.

Galatasaraj

Prošle sezone je Galatasaraj ostao bez titule samo zbog slabijeg međusobnog učinka protiv Bešiktaša koji se okitio naslovom šampiona. I ma koliko takav epilog razočarao navijače velikog kluba, sada bi pevali od sreće da se tako nešto ponovilo ove sezone. Ali, Galata ne liči na sebe od početka prvenstva i za sve one koji ne prate pomno dešavanja u turskom fudbalu, pogled na trenutnu tabelu izazvao bi šok. Naime, Galatasaraj je na tek 13. mestu sa 47 bodova, nema nikakve šanse da se uključi u borbu za evropsku vizu, pa čak ni za neko mesto u gornjem delu tabele, iako je bodovna razlika u odnosu na, recimo, osmoplasiranu Adanu samo pet bodova. Da je ostalo da se igra više od tri kola, odnosno da je u opticaju više bodova, možda bi u istanbulskom gigantu i pokušali nešto, ovako su nade ugašene. Galatasaraj je imao dve vezane pobede pred prošlo kolo, i to se odavno nije desilo, ali nije uspeo da stigne i do treće pošto ga je na njegovom terenu Sivaspor dobila sa 3:2.

Predlog

Gosti igrau samo za čast, a domaćin želi da ostane na mestu koje vodi u Evropu, i pokuša da dostigne trećeplasiranju Konjuspor. Sve ide na vodećicu Bašakšehira, motiv, trenutna forma, a Galata može samo da se uzda u tradiciju, pošto od Bašakšehira nisu izgubili na prethodne četiri utakmice. Jesenas je bilo 1:1, a sada predlažemo pobedu Bašakšehira. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.