Utorak, 10/05 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
10/05Wil vs Winterthur1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
07/05/2022 10:59
Na samo tri kola pre kraja Vintertur je izgubio prvu poziciju. U Vilu imaju imperativ pobede. Meč se igra u ponedeljak u 20.30.
Vil

Domaći tim nema imperativ osvajanja bodova u ovom meču. Vil se nalazi u seriji od tri meča bez trijumfa, a u prethodnih sedam kola pobedili su samo jednom. Nalaze se na deobi osmog mesta, i sotaje im jedino borba sa Iverdonom ko će biti osmi, a ko završiti na pretposlednjem devetom mestu. Odavno je poznato da u amaterski rang ispada ekipa Krinsa, pa prave bitke za opstanak nije ni bilo ove sezone. Zato je mnogo zanimljivije bilo pratiti situaciju na vrhu tabele, a tu je bila prava gužva, pa ni sada, tri kola pre kraja, ništa još nije poznato. Vil je u petak gostovao Vaduzu i u glavnom gradu Lihtenštajna izgubio je ubedljivo sa 5:2.

Vintertur

U petak je igrano kompletno kolo u švajcarskoj Čelendž ligi a najveći gubitnik u njemu bila je ekipa Vintertura. Oni su u poslednja četiri kola ušli kao vodeći tim na tabeli, a samo pobednik lige ulazi u elitu, dok drugoplasirani mora u baraž. Međutim, Vintertur nije uspeo da pobedi Tun na svom terenu, pa je, ne samo izgubio lidersko mesto, već je pao na treću poziciju. Lako je moglo da se dogodi da Vintertur i izgubi ovaj meč, s obzirom da je izjednačio u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Ispred njih su sada Šafhauzen i Arau, oba tima imaju po bod više, a jedino što ide u prilog Vinterturu je činjenica da se ove dve ekipe međusobno sastaju narednog vikenda, i sigurno ne mogu i jedni i drugi da osvoje maksimalan broj bodova. Dakle, ako pobedi na preostale tri utakmice Vintertur će sigurno biti drugi, a ako se meč u Šafhauzenu okonča remijem, onda su prvi. Posle gostovanja Vilu, Vintertur dočekuje Ksamaks i gostuje u Krinsu, tako da je ovo najteži ispit do kraja.

Predlog

U švajcarskoj Čelendž ligi igra se četvorokružno, a ovo je poslednji ovosezonski okršaj ove dve ekipe. Sva tri prethodna dobio je Vintertur, a na ta tri meča Vilu su dali čak 12 golova, četiri u proseku. Sada je Vintertur u nešto slabijoj formi, vezao je tri remija, pa ne očekujemo da bude tako ubedljiv u Vilu, ali svakako bi trebalo da pobedi, jer bi u suprotnom ostao bez šansi i za drugo mesto. Za dvojku se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.