Nedelja, 08/05 - Fudbal, Turska, Superliga
08/05Antalijaspor vs KonjasporUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
07/05/2022 11:16
Gosti su, čini se, prokockali svoju šansu za Ligu šampiona, ali su i dalje u samom vrhu tabele. Meč u Antaliji igra se u ponedeljak u 19 časova.
Antalijaspor

U poslednjoj utakmici 36. kola turske Superlige sastaju se domaća Antalija i Konja. Domaćin je odigrao dobru sezonu, u skladu sa očekivanjima i pre ovo kolo nalazio se na deobi osmog i devetog mesta. U odnosu na prethodnu sezonu to je veliki napredak s obzirom da su tada završili tek na 16. poziciji i strahovali su za opstanak do samog kraja. Sada su u lagodnoj poziciji u preostale tri utakmice, a nakon meča sa Konjom igraju još kod Kasimpaše i dočekuju Galatasaraj, mogu biti rasterećeni i odigrati za svoju dušu i navijače, ali i da pokušaju da ostanu u gornjem delu tabele. Ovaj tim je ionako u sjajoj formi, pa je bez poraza na poslednjih 13 prvenstvenih utakmica. Jedini neuspeh u ovom intervalu imali su u četvrtfinalu Kupa kada su poraženi od novog šampiona Trabzona.

Konjaspor

Još uvek tinja nada ovog tima da može osvojiti drugo mesto i debitovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Trabzon je odavno obezbedio titulu šampiona, prvu nakon skoro četiri decenije, a za drugo mesto vodila se, i vodi, velika borba. Dugo je Konja bila taj tim koji je vodio u toj trci. Međutim, u februaru su na četiri uzastopna meča uzeli samo jedan bod, a i u poslednje vreme imali su dosta kikseva, pa su drugo mesto preputili Fenerbahčeu. U ovom momentu ne znamo kako je Fener pršao u derbiju sa Bešiktašem, a od tog meča mogle bi da zavise i ambicije Konje. Ipak, čini nam se da je poraz u prethodnom kolu na domaćem terenu protiv Karagumruka, kao i onaj pre mesec dana na gostovanju kod Rizea, i definitivno ugasio njihove nade u povoljan rasplet.

Predlog

Čak i da ne završi na drugom mestu, Konja će igrati u Evropi narednog leta. Naravno da bi igranje u kvalifikacijama za Ligu šampiona bio neverovatan uspeh, ali da im je neko ponudio treće mesto pre početka sezone, sigurno bi ga oberučke prihvatitli. Jesenas su Antaliju pobedili u Konji sa 1:o, a tri međusobna duela pre toga okončana su rezultatom 0:0. Dakle, samo jedan gol za 360 minuta igre između ova dva tima. Poštovaćemo tradiciju i predložiti ponovo mali broj golova. Za 0-2 u kladionici Mozzartbet kvota je 2.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.