Utorak, 10/05 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
10/05Tun vs FC SchaffhausenUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
08/05/2022 12:41
Šafhauzen je tri kola pre kraja najzad zauzeo lidersku poziciju, ali tek mu predstoje teški ispiti. Prvi je u Tunu u utorak u 19.30.
Tun

Domaćin nema šansi da se vrati u elitu, ber ne u ovoj sezoni, ali može da bude zadovoljan formom u kojoj se nalazi. U petak su bili nadomak pobede u gostima protiv tadašnjeg lidera Vintertura, ali su primili gol za 2:2 u četvrtom minutu sudijske nadoknade. U poslednjih devet utakmica Tun je izgubio samo dva puta, i da su ranije krenuli u takav finiš, sada bi i oni bili konkurenti, zajedno sa Šafhauzenom, Arauom i Vinterturom za prvo mesto i direktan plasman u Super ligu, ili bar za drugu poziciju i ulazak u baraž.

Šafhauzen

Nikad bliže Šafhauzen nije bio plasmanu u elitni rang švajcarskog fudbala. Ovaj tim iz gradića koga je proslavila čuvena marka satova igra dobro čitave sezone, ali ga niko nije shvatao ozbiljno sve do sada kada ga samo tri pobede dele od Super lige. Šafhauzen je poslednji put izgubio prvog dana maja na gostovanju Lozani Ouši, a od tada imaju samo dva remija i čak sedam pobeda. Važan je bio remi u Vinterturu pre desetak dana, ali i sigurna pobeda nad Krinsom u petak. Ipak, treba reći da Šafhauzen ima najteži raspored od tri tima koja konkurišu za prvo mesto, posle gostovanja u Tunu na svom terenu igraju protiv Araua, a to je meč koji bi mogao da reši sve dileme oko osvajanja titule, ili da dodatno zakomplikuje situaciju.

Predlog

Tun je dugogodišnji prvoligaš, dok se Šafhauzen tek bori da to postane. To ništa ne mora da znači, razlika u kvalitetu većine ekipa u drugoj ligi je minimalna, pa tako i između ova dva tima. Pokazao je Tun u Vinterturu da ga ne zanima kome bodovi trebaju, pa ih neće prepustiti ni Šafhauzenu. U prethodna tri ovosezonska odmeravanja snaga Šafhauzen je dobio oba na svom terenu, dok je u Tunu bilo 2:2. I sada verujemo u dosta golova i predlažemo 3+ sa kvotom 1.51 u kladioniic Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.