Sreda, 11/05 - Fudbal, Španija, La Liga
11/05Deportivo Alaves vs Espanjol1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
08/05/2022 13:49
U vanrednom kolu španske La Lige Alaves u Vitoriji dočekuje Espanjol. Meč je za domaćina biti ili ne biti. Utakmica se igra u sredu u 19 časova.
Alaves

Teška situacija je pred timom iz Vitorije. Alaves se prethodnih sezona na volšeban način uvek izvlačio i ostajao u eliti španskog fdbala, ali nam se čini da sada neće uspeti u tome. Ostalo je da se odigra još tri kola a Baskijci su na poslednjem mestu na tabeli sa 28 bodova, šest manje od Granade koja je prva iznad crte. Dakle, pored njihovih pobeda neophodno je da i Granada, ali i Majorka i Levante, koji su takđe ispred Alavesa, izgube skoro sve svoje mečeve. Neće biti jednostavno Alavesu ni da dobije svoje mečeve, posle Espanjola igraju još kod Levantea u Valensiji i na kraju dočekuju Kadiz. Ohrabrenje može biti poslednji meč pred svojim navijačima kada su pobedili Viljareal, učesnika polufinala Lige šampiona, ali šta to vredi kada su već u narednom kolu katastrofalno poraženi u Vigu od Selte. Taj poraz u subotu od 4:0, čini se, ugasio je sve njihove nade. Ali, ko zna, možda sve bude izgledalo drugačije posle ovog kola.

Espanjol

Povratnik u elitu ispunio je svoj cilj za ovu sezonu. Opstanak je bio prioritet, a za neke ozbiljnije rezultate, kakvi su bili pre ispadanja u Segundu, ipak treba malo sačekati. Imao je tim iz Barselone svoje dobre momente u aktuelnoj sezoni, ali se jasno videlo da imaju neko opterećenje poput svih timova koji stignu iz nižeg ranga. treba reći da Katalonci nisu proveli mnogo vremena u Segundii, samo jednu sezonu, ali je velika razlika u igranju u ova dva najjača ranga španskog fudbala. U poslednje vreme Espanjol nije u najboljoj formi, ali i pored toga ima sasvim dovoljan broj bodova na svom kontu da ne treba da strahuje za svoj status, već će u preostale tri utakmice, u kojima igra sa Valensijom i Granadom, pored Alavesa, dodatno poravi svoj skor.

Predlog

Motiv je apsolutno na strani domaće ekipe. Kažu da nada umire poslednja i to se može, svakako, primeniti na prmeru Aavesa. Situacija jeste teška, ali ako bi pobedili sve tri utakmice do kraja, a šansa za to postoji, moguće je da se nadaju spasu uz odgovarajuće rezultate, pre svih, rkipe Granade. U tom bi im mogao pomoći i sadašnji rival, pošto Espanjol u poseldnjem kolu igra sa Granadom. U Barseloni je jesenas Espanjol pobedio Alaves sa 1:0, a sada verujemo u trijumf ima iz Vitorije, makar minimalan. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.