Utorak, 10/05 - Fudbal, Švajcarska, Super League
10/05Bazel vs Grasshopper1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
09/05/2022 18:25
nekada je duel ovih timova, posebno u finišu sezone, donosio odluku o prvaku. Već dugo nije tako. Meč na Sent Jakobu igra se u četvrak u 20.30.
Bazel

Osvajanjem drugom mesta Bazel je samo ponovio rezultat od prošle sezone. To sigurno nije zadovoljilo navijače ovog tima navikle na osvajanje trofeja. Međutim, Bazel nije bio šampion već četiri poslednje godine, kada je krenula dominacija \'\'mladih momaka\'\' iz Berna, ali ove sezone Bazel ne gleda njima u leđa, već ekipi Ciriha. Odavno je Cirih obezbedio naslov prvaka, na njih niko nije obraćao pažnju i oni su iz senke stigli do liderske pozicije ngde sredinom sezone i nisu je ispuštali sve do kraja. Bazel je imao sveoe dobre i loše momente, prezimeo je u Evropi, izbacio ga je na kraju Marsej, ali su se izborili za vicešampionsku titulu, koja u Švajcarskoj donsi samo plasman u Ligu konferencija. Bazel još nije obezbedio drugo mesto, ima četiri boda više od Jang Bojsa pre ovog vanrednog kola, a do kraja prvenstva gostuju Servetu i dočekuju Lugano.

Grashopers

\'\'Skakavci\'\' su upali u krizu u drugom delu sezone, činilo se da su uspeli da isplivaju, ali ih je poraz od Siona prošlog vikenda skupo koštao. Bio je to prvi neuspeh posle tri kola sa sedam osvojenih bodova, kada se činilo da su prebrinuli sve brige oko opstanka. Međutim, sada na tri kola pre kraja Ekipa iz Ciriha ima samo tri boda više od devetoplasiranog Lucerna, a ta pozicija vodi samo u baraž za opstanak. Tim sa Lecigurnda nema lak raspord do kraja, posle gostovanja na Sent Jakobu u Bazelu, igraju na svom terenu sa Sankt Galenom i na kraju gostuju Jang Bojsima u Bernu. Može se dogoditi da ne osvoje ni bod u ta tri meča, a to će Lucern sigurno iskoristiti. Prošlu sezonu su \'\'Skakavci\'\' proveli u Čelendž ligi i sigurno da svi navijači ovog slavnog kluba strahuju od nove selidbe u niži rang.

Predlog

U dosadašnjem toku prvenstva Bazel i Grashopers su igrali tri puta. OBa meča na Lecigrundu u Cirihu dobio je Bazel, dok je prvi okršaj na Sent Jakobu završen bez pobednika. Mada su gostima bodovi potrebniji, ni Bazel nije siguran na drugom mestu, a kvalitetniji je tim od Grashopersa pa očekujemo njegov trijumf. Za jedinicu se u kaldionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.