Subota, 14/05 - Fudbal, Slovenija, PrvaLiga
14/05Koper vs Radomlje1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
14/05/2022 12:15
Ogromnu priliku Koper ima da se okiti drugom titulom šampiona Slovenije. Moraju samo da pobede u dva preostala kola. Meč sa ekipom Radomlje igra se u ponedeljak u 17.30.
Koper

Svake sezone dobijamo novog šampiona u Sloveniji što čini fudbalsko prvesntvo u ovoj zemlji najzanimljvijim u odnosu na sve ostale bivše republike Jugoslavije. Prošle sezone je trijumfovala MUra iz Murske Sobote, a sada je vrlo blizu naslova ekipa Kopera. Dva kola pre kraja imaju dva boda više od Maribora, i samo je potrebno da savladaju Radomlje na svom terenu sada i u poslednjem kolu da trijumfuju u Ljubljani protiv ekipe Bravo. Taj meč u prestonici biće mnogo teži, posobeno jer su Bravo pobedili pre nekoliko dana u finalu kupa Slovenije i tako osvojili prvi trofej. Bravo će sigurno želeti da se osveti zbog tog poraza i pokvari šampionsko slavlje Koperu. Ovo je i šansa da Koper prvi put stigne do duple krune.

Radomlje

Novajlija u slovenačkoj prvoj ligi, tim Radomlja, ostavrio je svoj prvi cilj, a to je opstanak u eliti. Ova ekipa svoje mečeve kao domaćin igra u Domžalama, pa je i uspeh tim veći. Sezonu bi mogli da završe na nekom od 5. do 8. mesta, u zavisnosti od rezultata poslednja dva kola, ali svakako ne mogu do devetog koje vodi u baraž. ili poslednjeg desetog koje direktno vodi u drugu ligu. Ne mogu ni do mesta koje vodi u evropska takmičenja, pošto trećeplasirana Olimpija im čak 16 bodova više. Mogu relativno rasterećeno da igraju u ove dve preostale utakmice, ali je sigurno i njima prijatnije da na kraju budu peti, a ne, recimo, osmi. U prethodnom kolu su kao domaćini pobedili Celje, što im je bio treći uzastopni trijumf, dok su bez poraza od gostovanja u Stođivcama početkom aprila.

Predlog

Ovo je četvrti okršaj ove dve ekipe u sezoni, a sva tri prethodna dobio je Koper. Rezultati nam govore da je lider mnogo kvalitetniji tim, čak i kada nije domaćin, a pogotovo sada kad mu od ovog meča direktno zavisi osvajanje titule. Naš predloge je, naravno, jedinica, a za nju u kladionici Mozzartbet dobijate koeficijent koji iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.