Utorak, 17/05 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
17/05Oulu vs KuPS1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
16/05/2022 16:13
Oba tima su u odličnoj formi, ali su ambicije gostiju u prvenstvu mnogo veće. Utakmica finske fudbalske lige igra se u utorak u 17 časova.
Oulu

Tim iz Oulua je nešto slabije startovao, u prva četiri kola nisu imali pobedu, a upisali su dva remija i dva poraza. U naredna tri kola Oulu je odigrao mnogo bolje, pobedio Haku i Honku, a uzeo bod protiv HIFK-a. Ipak, treba reći da je Oulu u prve četiri utakmice čak tri puta gostovao, a da je poslednja tri meča igrao na svom Ratin stadionu. Sada po četvrti put igrao kao domaćini uzastopno, ali imaju najteži ispit, s obzirom da im u goste dolazi trenutni lider prvenstva ekipa KuPS-a.

KuPS

Velike ambicije ima KuPS u ovoj sezoni i plan je da vrate titulu u svoje vitrine, pošto je pehar u prethodne dve sezone odlazio kod ekipe Helsinkija. Inače upravo je KuPS uspeo da prekine dugododišnju dominaciju tima iz finske prestonice, pa je u poslednjih pet sezona Helsinki osvojio četiri tu+itule, a KuPS jednu, onu iz 2019. godine, inače prvu u svojoj istoriji. Tim iz Kuopija je odlično startovao, u prvih sedam utakmica imaju pest pobeda i samo jedan remi i trenutno su vodeći na tabeli ispred Helsinkija koji ima takođe 19 bodova, ali i jednu utakmicu više odigranu. Jedini meč koji KuPS nije dobio bilo je gostovanje kod Mariehamna pre dva kola koje je završeno rezultatom 1:1.

Predlog

KuPS je veliki favorit u ovom meču, a protiv ekipe Oula dobili su sve utakmice koje su odigrali u prvoj ligi. Ne sumnajmo da će i ovu, pogotovo sada dok ne krenu kvalifikacije u Evropi u kojima KuPS učestvuje kao prošlogodišnji vicešampion Finske. Oulu je bio tek 11. u prethodnoj sezoni i sadašnje 6. mesto za njih je potpuno zadovoljavajuće. Za dvojku se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.