Subota, 21/05 - Fudbal, Francuska, Liga 1
21/05Rems vs Nica1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
20/05/2022 15:04
Poslednje kolo francuske Lige 1 moglo bi da donese Nici željeni plasman u Evropu, ali ne zavisi sve samo od njih. Utakmica u Remsu igra se u subotu u 21 čas.
Rems

Domaći tim u poslednjih 90 minuta ulazi bez imperativa osvajanja bodova. Možda su na početku sezone očekivali nešto više, ali kako se sve odvijalo i trenutno 12. mesto nije loše. Najbitnije je da opstanak nijednog trenutka nije dolazio u pitanje, a uspeo je tim srpskog golmana Predraga Rajkovića da uzme i neke velike skalpove. U poslednjih pet kola igrli su toplo-hladno, pobeda, pa poraz, pa opet pobeda i poraz i tako, tri pobede i dva neuspeha. Trijumfom u poslednjem kolu bi, eventualno, mogli da skoče jedno mesto na tabeli, ali niže od 12. ne mogu, čak i da izgube od Nice. U prethodnom kolu su slavili na gostovanju kod Sent Etjena, čime su ovaj slavni francuski tim doveli na korak od ispadanja u Ligu 2.

Nica

Za razliku od svog domaćina ekipa sa Azurne obale itekako ima zbog čega da traži pobedu u ovom meču. Nica je prva ispod crte kada je plasman u Evropu u pitanju, a nisu uspeli da izbore evropsku vizu preko kupa, u kome su u finalu poraženi od Nanta. Tako je trener Kristof Galtije propustio priliku da osvoji trofej drugu godinu uzastopno, pošto je u prethodnoj postao šampion sa Lilom. Inače ovaj straučnjak je i doveden zbog toga da Nica postane šampionski tim. Njegove ambicije ispunjene su u prelaznom roku kada arapski vlasnici nisu žalili novca da dovedu pojačanja. Gledano iz tog ugla, sezona se ne može proglasiti uspešnom, pogotovo ako ne uspeju da izbore nijedan kup. Da bi bili barem pet, moraju da pobede u remsu, a da Strazbur ne osvoji sva tri boda u Marseju, ili da Ren izgubi u Lilu. Možda se ispune oba uslova, pa Nica ode i u Ligu Evrope, ali je prvi preduslov pobeda u Remsu.

Predlog

Sve govori da su gosti favoriti, ali to u francuskoj LIgi 1 ne mora ništa da znači. U prethodnom kolu Nica je imala takoreći zicer protiv Lila, koji je uspeo da se osveti za otimanje trenera i slavi u Nici sa 3:1. Dakle, ne zavisi sve od Nice, ali će Strazbur teško pobediti Marsej u gostima, pa eto šanse da izbore evrpsku vizu u poslednji čas. Naš predlog je dvojka, a koeficijent za nju u kladionici CircusCasino iznosi 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.