Ponedeljak, 30/05 - Fudbal, Norveška, 1st Division
30/05Raufoss vs ÅsaneDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
29/05/2022 10:34
U 9. kolu norveške druge lige Raufos dočekuje Asane. Utakmice se igra u ponedeljak u 18 časova.
Raufos

Iz prvih osam utakmica Raufos ima samo jedan trijumf, što je ovu ekipa, već sada, izbacilo iz konkurencije za borbu za najviši plasman. Oni imaju drugih briga, pre sega da i dalje budu u drugom po snazi rangu takmičenja u Norveškoj, s obzirom da dva tima direktno ispadanju, a još dva moraju u baraž. U ligi od 16 timova to je četvrtina svih učesnika. Posle dva uzastopna poraza na kojima je Raufos primao po četiri gola, u prethodnom kolu su uzeli bod na teškom gostovanju u kod ekipe Starta, jednog od timova koji puca na najveće domete. Raufos je bolji na domaćem terenu, samo je jednom poražen, ali je to bio ubedljiv poraz od Stabeka sa čak 4:0.

Asane

Nemaju ni gosti neke velike ambicije u aktuelnoj sezoni, što je i razumljivo jer su tu jedan Bran, Start, Mjondalen, Stabek...timovi koji su bili gotovo standardni prvoligaši. Asane želi da ostane u drugoj ligi, a imaće težak posao da to ostvari. Posle osmog kola nalaze se na 10. mestu, a to mogu da zahvale pobedama u prethodna dva kola, jedinim u sezoni. U prvih šest kola Asane nije imao trijumf, ostvarili su po tri remija i poraza, a onda su za samo četiri dana upisali dve pobede, obe rezultatom 3:2. Prvo su slavili kod Sogndala, a onda dobili i Grorud na svom terenu. Napad im je, vidi se i po tim utakmicama, solidan, ali je odbrana dosta šuplja pa su primili 18 golova u 8 utakmica, najviše od svih drugoligaša.

Predlog

U prethodnoj sezoni Asane je završio na sedmom mestu, samo jednu poziciju ispod crte kada je doigravanje u pitanju. Raufos je bio dosta slabiji i okončao je sezonu na 11. poziviji. U međusobnom odnosu Asane je bio uspešniji, slavio je na svom terenu 2:1, dok je u drugom delu sezone bilo 1:1. I sada očekujemo bar gol na obe strane, a koeficijent za igru gol-gol u kladionici Meridianbet iznosi 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.