Ponedeljak, 30/05 - Fudbal, Norveška, 1st Division
30/05Stabek vs Kongsvinger1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
29/05/2022 12:36
Domaćin je kvalitetniji tim i želi plasman u prvu ligu. Utakmica sa Kongsvingerom igra se u ponedeljak u 18 časova.
Stabek

Neverovatno je da Stabek još nema pobedu na svom terenu i to na tri odigrana meča. Zato su na strani, do prošlog kola, bili stoprocentni. Imali su četiri pobede iz četiri meča na stran, da bi tek u prošlom kolu igrali bez golova na gostovanju kod Brinea. Gol razlika u gostima im je sjajna, uz 12 postignutih, primili su samo dva gola. Ipak, to nije dovoljno da zauzmu mesto koje žele. Trenutno su na deobi četvrtog mesta sa Startom i Sandnesom, dok su Bran i Mjondalen odmakli pet, odnosno sedam bodova. Pošto se dve vodeće ekipe sastaju međusobno u ovom kolu, eto prilike da se pobedom priključe samom vrhu.

Kongsvinger

Gosti ne mogu da se nadaju nečem velikom u ovoj sezoni, a to je jasno već posle trećine prvenstva. Naime, druga liga je jača nego ikad, tu je jedan Bran iz Bergena, velikan norveškog fudbala, pa Start, Mjondalen i Stabek, redovni članovi elitnog ranga. U takvoj konkurenciji teško da Kongsvinger može da računa na neki ozbiljniji plasman. Trenutno su na 11. mestu, imaju sedam bodova iz 8 utakmica, a sve bodove osvojili su na svom terenu. Na strani su igrali četiri puta i sva četiri meča su izgubili. Prvi poraz na svom terenu doživeli su u prošlom kolu kada su izgubili od Brana sa 3:1.

Predlog

Domaćin je apsolutni favorit u ovom meču i očekujemo da brzo reše pitanje pobednika. Ove dve ekipe nisu se sastale u prvenstvenom duelu devet godina, nekako su se uvek mimoilazili, pa je Kongsvinger u prošloj sezoni bio u trećoj ligi, a pre toga Stabek u prvoj. Vreme je za pobedu Stabeka na domaćem terenu, a za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.