Sreda, 01/06 - Fudbal, Međunarodni, Međunarodne prijateljske utakmice
01/06Australija vs Jordan1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
30/05/2022 16:41
Za \'\'Kengure\'\' je ovo generalna proba pre baraž za Mundijal koji se igra kroz samo šest dana. Meč u Al Vakri u Kataru igra se u sredu u 20 časova.
Australija

Nisu kvalifikacije bile uspešne za \'\'Ozije\'\'. Po prvi put od kada se takmiče u azijskoj grupi fudbaleri Australije nisu izborili direktan plasman na Mundijal. Do Katara će morati zaobilaznim putem preko dva baraža. Prvi je već kroz šest dana i njihov rival biće Ujedinjeni Arapski Emirati, selekcija koja je zauzela, kao i oni, treće mesto u grupi u finalnoj fazi takmičenja. Ko bude bolji u toj jednoj utakmici moraće da pobedi još jednom ako želi u Katar, a rival će mu biti bolji iz duela Novog Zelanda i Solomonskih Ostrva. Australiju su plasmana koštala dva poraza na kraju takmičenja u grupi prvo od Japana na domaćem terenu, a onda i u Saudijskoj Arabiji. Ako tome dodamo i da su pre toga uzeli samo bod u Omanu, sa jednim bodom iz tri kola bolje nisu ni mogli.

Jordan

Jordanci nisu imali takvih briga, oni su ispali još u prvoj fazi takmičenja tako što su zauzeli treće mesto u svojoj grupi iza Australije i Kuvajta. Na kraju su sakupili isti broj bodova kao i Kuvajt, obe selekcije su imale po 14, ali su Jordanci imali za dva gola slabiju gol razliku. Takmičenje su završili sa 4 pobede i po dva poraza i remija. U duelima sa Australcima oba puta su poraženi i oba puta je to bilo minimalnim rezultatom. Jordan je pre samo par dana igrao poslednji prijateljski meć, rival im je bila Indija koju su pobedili 2:0 kao gosti. Pre toga su u januaru bili bolji i od Novog Zelanda, potencijalnog rivala Australije u poslednjem krugu baraža.

Predlog

Australija je uspešnija od Jordana u međusobnim okršajima, a bilo ih je do sada sedam. Četiri su pripala \'\'kengurima\'\', a tri Jordancima. Čak šest su odigrana u kvalifikacijama za Mundijale, dok je ovo prvo odmeravanje snaga u prijateljskom duelu. Za Australiju ovo nije prijateljski duel, oni se uigravaju za meč godine, a napomenimo i to da se utakmica igra u Kataru na jednom od stadiona gde će se igrati i mečevi Svetskog prvenstva krajem godine. Jedinica, odnosno pobeda Australije, je izvesna, a kvota za nju u kladionici CircusCasino iznosi 1.86.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.