Četvrtak, 02/06 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
02/06Bugarska vs Makedonija1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
31/05/2022 16:37
U prvom kolu grupe 4 u C diviziji Lige nacija sastaju se komšije, Bugari i Makedonci. Utakmica se igra u Razgradu u četvrtak u 18 časova.
Bugarska

Liga nacija je najvažnije takmičenje za bugarsku reprezentaciju. To je lako objasniti. Naime, ova selekcija odavno nema kvalitet da se dokopa MUndijala i Evropskog šampionata kroz kvalifikacije, s obzirom da je uglavnom u četvrtom šeširu, a realno u diviziji C može i do prvog mesta i baraža za odlazak na EURO. Na taj način bi i povećali nacionalni koeficijent i možda se prebacili u neki kvalitetniji šešir na žrebu. U kvalifikacijama za Katar nisu imali relane uzglede u grupi sa Švajcarskom i Italijom, pa su na kraju bili četvrti, s obzirom da su i Severni Irci bili ispred njih. Posle kvalifikacija igrali su dva prijateljska meča, oba su izgubili sa po 2:1, od Katara i Hrvatske, učesnika Svetskog prvenstva.

Severna Makedonija

Makednoci su pravi hit poslednjih godina. Prvo su uspeli da izbore svoj prvi plasman na Evropsko prvenstvo, i to bađ preko Lige nacija, a onda su bili blizu plasmana na Mundijal, u tome su ih sprečili Ronaldo i Portugalci na poslednjem stepeniku. Pre poraza u Portugaliji Severna Makedonija je u polufinalu pobedila Italiju u gostima, što je jedno od najvećih senzacija od kada se igra fudbal. Tako su sprečili Azure da igraju na Mundijalu, po drugi put uzastopno, ali na kraju ni oni nisu uspeli da se domoknu Katara. U novu sezonu Lige nacija kreću kao favoriti u grupi sa Bugarskom, Gruzijom i Gibraltarom. Već u prvom meču mogli bi da osvoje presudne bodove u bici za plasman u diviziju B, ali i baraž za odlazak na EURO.

Predlog

Mnogo su se promenila vremena, nekad bi Bugarska lako dobila ovaj meč, ali sada Makedonci ulaze kao blagi favoriti. To ne znači da će se iz Razgrada vratiti lako sa sva tri boda, ali su po nama gosti, svakako, bliži uspehu. Za dvojku na startu grupne faze LIge nacija u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 2.70, a to je i naš predlog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.