Petak, 03/06 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
03/06Kazahstan vs Azerbejdžan1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
01/06/2022 10:18
U Nur-Sultanu igra se utakmica prvog kola C divizije Lige nacija u grupi 3. Utakmica u glavnom gradu Kazahstana igra se u petak u 16 časova.
Kazahstan

Grupa nije nimalo naivna, u njoj su, pored ove dve selekcije još Slovačka i Belorusija i sve četiri ekipe imaju želju da osvoje prvo mesto i tako se presele u diviziju B, ali, pto je još i važnije, odu u baraž za plasman na Evropsko prvenstvo. Kazahstan još nikada nije učestvovao na nekom velikom takmičenju, i sumnjamo da će se to uskoro dogoditi. Možda bi baš preko Lige nacija došli u priliku da ih gledamo na narednom EURU. U prethodnim kvalifikacijama Kazahstanci su zauzeli poslednje mesto u grupi, a nisu uspeli da zabeleže nijednu pobedu. Imali su tri remija i pet poraza, ali je i grupa bila zahtevna, u njoj su bili FRancuska, Ukrajina, Finska i Bosna i Hercegovina.

Azerbejdžan

Ni Azerbejdžan nije imao uspešne kvalifikacije za Mundijal, i oni su na kraju bili poslednji u svojoj grupi, a osvojili su samo jedan bod iz osam utakmica. Nije ni ta grupa bila laka, Srbija je bila prva, Portugalija druga, a bez plasmana na Svetsko prvesntvo ostali su Republika irska i Luksemburg, dok je Katar igrao van konkurencije. Nekako nam se čini da je selekcija Azerbejdžana u padu u odnosu na neka pošla vremena kada su umeli da iznenade i neke mnogo jače reprezentacije. Možda je ovaj ciklus Lige nacija prilika za neki napredak, pogotovo jer su počeli da tonu i na FIFA listi i svake naredne kvalifikacije počinjaće iz sve slabijeg šešira.

Predlog

Zanimljivo je da se ove dve selekcije nisu dugo sastajale. Poslednji put je to bilo pre tačno četiri godine i to na prijateljskom odmeravanju snaga. Poslednji zvanični meč igrali su pre 11 godina u okviru kvalifikacija za Evropsko prvesntvo 2012. godine. Mislimo da će u ovom meču presuditi domaći teren, pa očekujemo pobedu Kazahstana. Za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 2.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.