Subota, 04/06 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
04/06Crna Gora vs Rumunija1X2tip: X
7 / 10 Ulog
03/06/2022 20:59
U Podgorici se u prvom kolu novog izdanja Lige nacija sastaju Crna Gora i Rumunija. Utakmica je na programu u subotu u 20.45.
Crna Gora

Godine prolaze, kvalifikacioni ciklusi se smenjuju, a Crna Gora nikako ne uspeva da se domogne bilo kog velikog prvenstva. Ranije su bili blizu, igrali su i baraž za Mundijal, a sada ne uspevaju da dođu no do te završnice. U prethodnim kvalifikacijama za Katar počeli su dobro, ali su onda popustili i na kraju ostali na četvrtom mestu iza Holandije, Norveške i Turske. Možda je Liga nacija prilika da nekako dođu makar do EURA i to osvajanjem prvog mesta u svojoj grupi, koja nije nimalo laka. Pored \'\'Sokolova\'\' i Rumunije tu su još Bosna i Hercegovina i Finska, pa se slobodno može reći da su sve četiri selekcije približnog kvaliteta i da svaka od njih može biti prva, ali i poslednja u grupi.

Rumunija

Malo je nedostajalo Rumunima da uđu u baraž za Mundijal. Sami su krivi što su ispustili lepu priliku da makar pokušaju da odu u Katar. Koštao ih je skupo remi bez golova sa Islandom u svom Bukureštu, pa su taj kiks iskoristili Makedonci i plasirali se odmah iza prvoplasiranih Nemaca. Nije se ni Makedoniji do kraja posrećio baraž, ali su uspeli da eliminišu jednu Italiju u polufinalu i to u gostima. U terminu za odigravanje baraža, u martu ove godine, Rumunija je odigrala dve prijateljske utakmice. Prvo su na svom terenu minimalno poraženi od Grčke, da bi onda igrali 2:2 u Izraelu. Sa Crnogorcima su već vojevali u Ligi nacija, bilo je to u prvom izdanju ovog takmičenja u C diviziji, na dva meča višen je samo jedan gol, a postigli su ga Rumuni u Podgorici, ali je prvo mesto u grupi osvojila Srbija.

Predlog

Igraće se oprezno baš iz razloga što je grupa izjednačena. Bosna i Hercegovina je stigla iz A divizije, i možda je neki blagi favorit, ali se ni to sa sigurnošću ne može reći. Ne očekujemo mnogo golova u ovom duelu, nije ih bilo ni na dva prethodna, a naš predlog je remi. Za x u duelu Crne Gore i Rumunije u kladionici CircusCasino koeficijent iznosi 2.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.