Ponedeljak, 06/06 - Fudbal, Međunarodni, Međunarodne prijateljske utakmice
06/06Japan vs BrazilDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
05/06/2022 08:31
Dve selekcije koje su obezbedile plasman na još jeda Mundijal već se pripremaju za Katar. Brazilci gostuju u Japanu u ponedeljak u podne po srednjeevropskom vremenu.
Japan

\'\'Samuraji\'\' su imali baš teške kvalifikacije. Konkurencija u Aziji je sve jača i sve je više dobrih reprezentacija, pa se više Korejci, Japanci, Iranci i Australijanci ne mogu prošetati do Mundijala. Ipak, i dalje su ove selekcije najjače na najvećeg kontinentu. Po završetku kvalifikacionog ciklusa, u kome je Japan zbog remija u poslednjem kolu sa Vijetnamom, zauzeo drugo mesto u svojoj grupi iza Saudijske Arabije, \'\'Samuraji\'\' su odigrali prvi pripremni meč protiv Paragvaja pre četiri dana. Ubedljivo su pobedili južnoameričku selekciju sa 4:1 i pokazali da ne idu u Katar kao turisti. Tamo ih u grupi čekaju Španija, Nemačka i pobednik baraža između Kostarike i Novog Zelanda.

Brazil

\'\'Selesao\'\' odavno nije bio tako ubedljiv u kvalifikacijama za neku Mundijal u južnoameričkoj grupi. Brazilci su takmičenje okončali bez poraza, sa 14 pobeda i samo tri remija. Gol razlika je bila nestvarna, Brazilci su dali 40, a primili samo pet golova na 17 utakmica. U ovoj fudbalskoj zemlji svi su ubeđeni da se trofej vraća u Brazil, ali tako se i mislilo 2014. kada su bili domaćini, pa im se dogodila Nemačka u polufinalu. Poslednji put Brazil je bio šampion sveta pre dvadeset godina, kada se takmičenje održavala prvi put u Aziji, a domaćinstvo su podelili Južna Koreja i Japan, što se takođe dogodilo prvi, i do sada, jedini put. Dakle, za \'\'zemlju izlazećeg sunca\'\' vežu ih lepe uspomene, a pošto će Mundijal ponovo biti u Aziji, možda i \'\'Karioke\'\' uspeju da vrate naslov prvaka. Po završetku kvalifikacija, u martu, kada su na dve poslednje utakmice dali osam golova, Čileu i Boliviji, igrali su samo jedan kontrolni meč, na ovoj turneji po dalekom istoku i pobedili Južnu Koreju sa ubedljivih 5:1.

Predlog

Za Brazil još nisu gotovo ni kvalifikacije, ostao im je onaj prekinuti meč sa Argentinom, ali od njega ništa ne zavisi, osim međusobnog prestiža dve najbolje južnoameričke selekcije. Ova turneja po dalekom istoku je višestruko korisna, sastaju se sa dve jake reprezentacije, a i zaradiće Savez solidan novac. Japan je veoma opasan tim, većina igrača je u Evropi u jakim timovima i verujemo da, uz podršku sa tribina u tokiju mogu bar do gola. Naš predlog je igra gol-gol, a koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.