Ponedeljak, 06/06 - Fudbal, Međunarodni, Međunarodne prijateljske utakmice
06/06Južna Koreja vs Čile1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
05/06/2022 08:45
Korejci se pripremaju za Mundijala, a Čile mora da čeka neku sledeću priliku. Prijateljski meč u Južnoj Koreji igra se u ponedeljak u 13 časova po srednjeevropskom vremenu.
Južna Koreja

Ova godine tačno je dve decenije od najvećeg uspeha južnokorejskog, ali i azijskog fudbala. Tada su Korejci, kao zajednički domaćini sa Japanom, uspeli da osvoje treće mesto na Svetskom prvesntvu, a od tada nijedna selekcija sa najvećeg kontinenta nije prišla bi blizu tog rezultata. Selekcija Južne Koreje konstantno učestvuje na najvećoj svetskoj smotri fudbala i tako se etablirala kao jedna od najboljih reprezentacija sa ovog kontinenta. I ove kvalifikacije su uspešno prebrodili, u poslednjem kolu poraženi su od Ujedinjenih Arapskih Emirata i zauzeli su drugo mesto iza Irana, ali je i to bilo dovoljno da se direkto plasiraju u Katar. Verujemo da će tamo imati veliku podršku, a rivali će im biti Portugalija, Urugvaj i Gana. Pre četiri dana igrali su prvi kontrolni meč, u goste im je došal još jedna južnoamerička selekcija, verovatno i najbolja, višestruki šampion sveta Brazil, koji je slavio sa ubedljivih 5:1.

Čile

To što ne idu na Mundijal u Čileu je ravno nacionalnoj katastrofi. Zna se šta fudbal znači na ovom kontinentu, ali su kvalifikacije veoma zahtevne, jer su nekako dva mesta uvek rezervisana za Brazil i Argentinu, dok se sve ostale selekcije nadmeću za dva preostala mesta i jedno u baražu. To će se promeniti u kvalifikacijama za naredni Mundijal, pošto će kroz četiri godine na završnom turniru igrati čak 48 reprezentacija. Čile je završio tek na 7. mestu u južnoameričkoj grupi, uz Brazil i Argentinu su direktno u Katar otišli Urugvaj i Ekvador, a tamo će pokušati da im se, preko baraža, pridruži i Peru. Posle ovog meča Čileanci ostaju na dalekom istoku i igraće na Kirin kupu u Japanu, a rival im je domaća selekcija 10. juna.

Predlog

Ovo je tek treći međusobni okršaj ove dve fudbalske selekcije. I rva dva duela bila su prijateljska, a za 180 minuta pao je samo jedan gol. Prvi meč dobio je Čile minimalnim rezultatom još pre 13 godina, da bi pre četiri godine bilo 0:0. I prva dva meča igrana su u Južnoj Koreji. Čile je na novom početku, šansu će dobijati i mlađi igrači, a Korejci žele da se opravdaju za ubedljiv poraz od Brazila, pa očekujemo njihov trijumf, uz mai broj golova. Za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 2.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.