Utorak, 07/06 - Fudbal, Međunarodni, U21 Euro Qualification
07/06Faroe Islands U21 vs Serbia U21Ukupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
05/06/2022 09:16
Ovo je poslednji meč za ove dve selekcije u kvalifikacijama za Evropsko prvesntvo, a odlučiće samo o tome ko će biti treći. Utakmica u Toršavnu igra se u utorak u Klaksviku u 17.15.
Farska Ostrva (U21)

Mladi Farani su napravili iskorak u ovim kvalifikacijama i do pre par dana postojala je i matematička mogućnost da osvoje drugo mesto i plasiraju se u baraž. To je prošalo porazom od Ukrajine, najubedljivijim u ovom ciklusu, sa 4:0. IMali su neke dobre rezultate, pre svih bila je do pobeda u Severnoj Makedoniji, ali i remi bez golova u Srbiji. Pred poslednje kolo i revanš sa mladom selekcijom Srbije, Farska Ostrva imaju mogućnost da eventualnom pobedom završe kvalifikacije na trećem mestu, što bi bio najbolji rezultat u ovoj kategoriji za ostrvsku reprezentaciju. Očigledno je da se Farani mogu nadati lepoj budućnosti kada ova generacija stupi na seniorsku scenu.

Srbija (U21)

Novo razočaranje za fudbalsku javnost u Srbiji kada je u pitanju selekcija do 21 godine, koja je prethodno donosila mnogo radosti. Ovo će biti drugi uzastopni evropski šampionat na kome Srbija neće učestvovati, a ranije su mladi fudbaleri bili redovni učesnici završnih turnira. Polako Srbija ispada iz onih najjačih šešira, pa će u narednim godinama biti sve teže stići do Evropskog prvesntva, pošto će i rivali u grupi biti jači. Videlo se to i u ovim kvalifikacijama, Francuska i Ukrajina su bile prejake, a ostalo je da Srbija dobrim rezultatom na Farskim Ostrvima osvoji barem utešno treće mesto. Pre četiri dana Srbija je poražena u Grancuskoj sa 2:0 i tada je i matematički ostala bez šansi da ode na EP, mada su te šanse bile minimalne čak i sa osvojena sva tri boda.

Predlog

Prerana prodaja mladih fudbalera u inostranstvo gde ne dobijaju šansu da igraju, uzima polako danak kada su rezultati reperezentacija u pitanju. Poslebno je na udaru ova selekcija do 21 godine, pošto su igrači u tom uzrastu najinteresantniji baogatijim klubovima. Naše ekipe nemaju strpljenja da sačuvaju svoje bisere i kasnije ih skuplje prodaju, već prihvataju prvu ponudu, u stilu daj šta daš, ne bi li nekako preživeli do narednog prelaznog roka. Ne očekujemo neku spektakulanru igru na Farskim Ostrvima, selektor Stevanović će možda malo promešati sastav, pa je naš predlog igra na mali broj golova. Za 0-2 u kladionici Mozzartbet kvota je 2.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.