Četvrtak, 09/06 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
09/06Malta vs EstonijaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
07/06/2022 12:13
Na Malti se igra utakmica najslabije divizije u Ligi nacija, a gost maltežana je selekcija Estonije. Utakmica je na programu u četvrtak u 20.45.
Malta

U ovoj grupi divizije D samo su tri selekcije, a sva je prilika da će o prvom mestu odlučivati okršaji Estonije i Mlate, s obzirom da je San Marino slabiji od obe ove reprezentacije. To se pokazalo i u prva dva kola pošto su i Estonci i Maltežani pobedili San Marino, i to identičnim rezultatom 2:0. Možda je rezultat Malte nešto značajniji jer je ostvaren u gostima, ali ni to ne mora da znači ništa. Malta je imala neke dobre rezultate u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, uzeli su četiri boda protiv Kipra, a osvojili su i jedan bod na gostovanju u Slovačkoj. Ipak, tih pet bodova nisu bili dovoljni da izbegnu poslednju poziciju. U prethodnom periodu igrali su i tri prijateljske utakmice, u martovskom \'\'prozoru\'\' su pobedili Azerbejdžan i Kuvajt, dok su nedavno izgubili od Venecuele.

Estonija

Ova baltička selekcija nije imala zapaženije rezultate od osamostaljenja. Plasman na neko veliko takmičenje je teško ostvariv, pa se svaka pobeda proslavlja kao veliki uspeh. Možda je baš Liga nacija prilika da se domognu baraža za plasman na EURO i tako ostvare svoj davnašnji san. Konkurencija u D diviziji nije nešto posebno, pogotovo od kada je A divizija proširena, pa je u ovoj najslabijoj ostalo još manje reprezentacija, sa još slabijim kvalitetom. Za osvajanje prvog mesta u ovoj grupi najveći konkurent biće im Malta, pa i zbog toga ovaj susret ima veliku važnost za Estonce. Igrali su baraž sa Kiprom za plasman u C diviziju u martu, ali su Ostrvljani bili uspešniji u tom dvomeču i zauzeli poslednje mesto u toj konkurenciji.

Predlog

U ovom veku tri puta su se sastaje ove dve selekcije, i sva tri puta bili su to prijateljski dueli. Estonija je bila uspešnija, ali, ponavljamo, radilo se o kontrolnim i pripremnim utakmicama. Sada je ovaj meč dosta značajniji, i može da ima veliki uticaj na to ko će na kraju biti pobednik grupe. Ima i taj revanš u Talinu, ali i obe reprezentacije morale bi još po jednom da pobede San Marino. Za ovaj meč ne očekujemo goleadu, pa je naš predlog 0-2 gola sa kvotom 1.45 u kladionici CircusCasino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.