Petak, 10/06 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
10/06Moldavija vs Letonija1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
09/06/2022 12:46
U najslabijoj, D diviziji Lige nacija su se izdvojile ove dve selekcije. Meč u Moldaviji igra se u petak u 18 časova.
Moldavija

Moldavci su odigrale prve dve utakmice u novom ciklusu Lige nacija, ali nisu uneli previše optimizma kod ljubitelja fudbala u ovoj zemlji. Već duži niz godina Moldavija je jedna od najslabih evropskih reprezentacija i kako je vreme prolazilo, beležila je sve slabije i slabije rezultate. O plasmanu na neko veliko takmičenje nije bilo ni govora, a i pobede su bile izuzetno retke. U jednom trenutku imali su i deset vezanih poraza, uglavnom u kvalifikacijamaza Mundijal, ali i prijateljskim okršajima. Uspeh Šerifa u Ligi šampiona znatno je podigao interesovanje za fudbal, a sada je na nacionalnom timu da pokupa da se izbori za ulazak u LiguC, što bi, u ovim okolnostima, bilo sasvim solidan rezultat. U prva dva kola Moldavija je pobedila Lihtenštajn i odigrala bez golova na gostovanju u Andori, što je slab rezultat i mogao bi skupo da ih kšta.

Letonija

Nema sumnje da su Letonci najbolji tim u ovoj konkurenciji i trebalo bi da na kraju budu najuspešniji i tako se presele među jače reprezentacije. To su i potvrdili u prva dva kola pobedama nad Lihtenštajnom i Andorom, a obe su ostvarene na domaćem terenu u Rigi Letonci su jednom bili učesnici i Evropskog prvenstva i to u vreme kada je na kontinentalnom šampionatu u završnici bilo samo osam selekcija. Zanimljivo je da je Letonija u seriji od šest utakmica bez poraza, uz četiri pobede i dva remija. U kvalifikacijama za Mundijal osvojili su devet bodova u deset utakmica i zauzeli su pretposlednje mesto u grupi, iza Holandije, Turske, Norveške i Crne Gore, a samo ispred Gibraltara.

Predlog

Može se reći da su Letonci u dobroj formi, nisu primili ni gol u prva dva kola, ali ni rivali nisu bili neki kvalitetniji timovi. Ipak, remi u Norveškoj u kvalifikacijama za Mundijal, ili pobeda u Azerbejdžanu u ovom ciklusu Lige nacija, nisu rezultati za potcenjivanje. Ove dve selekcije nisu se sastale jošš od 2009. godine, pa nema razloga upoređivati tadašnji i sadašnji trenutak. Uglavnom, Letonci su kvalitetniji i očekujemo da pobede, makar minimalnim rezultatom. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.