Nedelja, 12/06 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
12/06Severna Irska vs Kipar1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
09/06/2022 13:06
Ni Kipar ni Severni Irci još nisu dali gol u novom izdanju Lige nacija. Njihov drugi međusobni susret igra se u Belfastu u nedelju u 15 časova.
Severna Irska

Prethodnih godina Severni Irci su ostavrili nekoliko zapaženih rezultata, pa su imali i nastup na EURU u Francuskoj 2016. godine, na koji su stigli kao pobednici kvalifikacione grupe. To je bilo njihovo prvo i, do sada, jedino učešće na Evropskom prvesntvu, dok su na Svetskom šampionatu igrali daleke 1992. godine u Španiji. U kvalifikacijama za Mundijal u Kataru imali su devet bodova iz osam utakmica, a u poslednjem kolu su odoleli Italijanima i tako ih poslali u baraž, koji nisu prošli i neće ni oni na Svetsko prvenstvo. U prvom kolu ove grupe C divizije izgubili su na svom terenu minimalnim rezultatom od Grčke, dok su zatim odigrali bez golova na Kipru.

Kipar

Kipar je daleko od toga da ode na neko veliko takmičenje i njihov primarni cilj je da nekako ostanu u ovom društvu u C diviziji Lige nacija. Ni to neće biti lako izvodljivo pošto nam se čini da su najslabiji tim u konkurenciji Grčke, Severne Irske i Kosova. To su potvrdili i rezultatima u prvim kolima i trebalo bi da u drugoj polovini ovog izdanja novoformiranog takmičenje, ostavre dosta pobeda i tako izbegnu selidbu u najslabiju jakosnu diviziju. Najveći problem Kipra je efikasnost, golove postižu baš retko, a tako je bilo i u kvalifikacijama za Mundijal kada su na deset utakmica dali samo četiri gola.

Predlog

Neće biti mnogo golova ni na ovom meču, ali smo ubeđeni da će Severni Irci makar jednom zatresti mrežu gostiju sa Kipra. Kvota na igrau na mali broj golova nje vrlo niska, pa predlažemo pobedu Severne Irske. Za pobedu domaćina u okršaju dve ostrvske ekipe u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.