Subota, 11/06 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
11/06Ukrajina vs JermenijaPoluvreme/Krajtip: 1/1
8 / 10 Ulog
09/06/2022 13:40
Poraz u finalu baraža za odlazak u Katar bio je veliki udarac za Ukrajince. Sada moraju da se prebace na Ligu nacija, i pokušaju da obraduju svoju zemlju. Kao domaćini protiv Jermenije igraju u Poljskoj, a meč u Lođu igra se u subotu u 15 časova.
Ukrajina

Velika očekivanja imali su Ukrajinci od utakmice u Velsu koja je mogla da ih odvede na Mundijal u Katar. To bi bio ogroman uspeh, ne samo za fudbalere ove zemlje, već celokupnu naciju koja se prethodnih sto i kusur dana nalazi u ratnom stanju. Baš zbog ratnih dešavanja Ukrajina je prinuđena i da Ligu nacija, kada je domaćin, igra na neutralnom terenu. Protiv Jermenije igraće u Poljskoj, tačnije u gradu Lođu. Ukrajina je malo kasnija sa startm u Ligi nacija baš zbog toga što su morali da igraju dva meča u baražu, polufinalni sa Škotskom i finalni sa Velsom. Prvi meč u Ligi nacija takođe su igrali na severu, u Republici Irskoj, a slavili su minimalnu pobedu golom Cigankova. Uskoro ih očekuje i novi duel sa Škotima, rivalom koga su dobili u baražu.

Jermenija

Rekli bismo da su Jermeni najslabiji tim u ovoj konkurenciji, ali to ne mora da bude tačna konstatacija. Prethodne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru su počeli odlično, čak su bili u konkurenciji za osvajanje drugog mesta, ispred Severne Makedonije, Islanda i Rumunije, ali su naglo popustili u finišu i završili kao četvrti iza Nemaca, Makedonaca i Rumuna. Ipak, ta izdanja su malo popravila raspoloženje i oni su u ovaj novi ciklus Lige nacija sa dosta optimizma. U prvom kolu su ostvarili veliku pobedu nad Republikom Irskom u Jerevanu, ali nisu uspeli da to ponove u drugom kolu i lako su položili oružje u Glazgovu protiv Škotske. Prvi cilj je opstanak u B diviziji, a sve preko toga bio bi čist dobitak.

Predlog

Nema nikakve dileme da je Ukrajina jača od Jermenije, ali treba sagledati i sve ostalo što prethodni ovom meču. Ukrajinci su tempirali formu za baraž za plasman na Mundijal i možda su sada u malom padu, iako su i dalje zajedno na pripremama van Ukrajine. Igra se na neutralnom terenu, pa Jermeni i u tome vide svoju šansu. Posle pobede u Dablinu verujemo da će Ukrajina zabeležiti još jedan trijumf, a do njega bi mogla da dođe znatno lakše. Naš predlog je prelaz 1/1 sa koeficijentom 1.72 u kladionici CircusCasino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.