Subota, 11/06 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
11/06Republika Irska vs ŠkotskaTačan rezultattip: 0-0
7 / 10 Ulog
09/06/2022 13:58
Dule dve selekcije koje gaje sličan stil igre gledaćemo u Dablinu. Škoti su bolje otvorili Ligu nacija od Republike Irske. Utakmica je na programu u subotu u 18 časova.
Republika Irska

Čini nam se da su Irci u padu, ne samo zbog početka lIge nacija, već i učinka u kvalifikacijama za Mundijal. Ostali su i bez plasmana u baraž u konkurenciji Srbije i Portugalije, a tek su pobedom u poslednjem kolu protiv Luksemburga na strani uspeli da se izjednače sa ovom selekcijom na trećem mestu, pošto su obe sakupile po devet bodova. Njih je poraz od Luksemburga i Srbije na startu kvalifikacija odmah izbacio iz konkurencije, pa je pitanje zašto nisu preostalo vreme i mečeve iskoristili za smenu generacija. Početak Lige nacija doneo je dva poraza u prva dva kola. Oba puta su poraženi minimalnim rezultatom, prvo u Jerevanu protiv Jermenije, a onda i u svom Dablinu protiv Ukrajine. Postizanje golova i dalje je veliki problem za ovu reprezentaciju, i oni su već 180 minuta bez postignutog pogotka.

Škotska

Posle plasmana na EURO, i to zahvaljujući baražu, Škoti nisu uspeli da se na isti način dokopaju i Mundijala. Bili su drugi u kvalifikacionoj grupi, što je bio dobar rezultat uzimajući u obzir da su konkurenti bili Danci, Izraelci i Austrijanci, ali su stali već u polufinalu Plej-ofa pošto su na svom terenu izgubili od Ukrajinaca. Sada će više pažnje posvetiti Ligi nacije i pokuašti da prođu u najjaču diviziju. Šanse im, sudeći po startu takmičenja, uopšte nisu male, a najveći rival biće im Ukrajina, selekcija koja ih je izbacila u baražu. U prva dva kola Škotska je samo jednom izlazila na teren, baš zbog tog zakasnelog doigravanja, a u svom jedinom meču lako su dobili Jermeniju na Hempden parku u Glazgovu.

Predlog

Retko smo se dlučivali da predložimi neki tačan rezultat, ali nam se čini da je ovaj duel prava prilika za to. Nekako nam izgleda da gledaoci u dablinu neće videti pogodak na ovom meču, te pokušavamo da vam predložimo tačan rezultat 0:0. Ko voli sigurnije tipove može igrati na mali broj golova ili pokušati sa nerešenim rezultatom. Za tačan rezultat 0:0 u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 7.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.