Nedelja, 12/06 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
12/06Gruzija vs Bugarska1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
10/06/2022 19:02
Domaći tim ruši sve pred sobom i hita ka prvom mestu u grupi. Bugri su totalno razočarali, još jednom. Utakmica u Tbilisiju igra se u nedelju u 18 časova.
Gruzija

Posle tri kola u grupi 4 Lige C, Gruzija ima maksimalan učinak. Pobeda nad Gibraltarom bila je nešto što se očekivalo, ali su onda odigrali dve fantatične utakmice na strani i deklasirali, prvo Bugarsku, a onda i Severnu Makedoniju. Uopšte nisu bili slučajni dobri rezultati ove selekcije i pre početka Lige nacija. Sa ove tri pobede njihov niz bez neuspeha produžio se na osam utakmica na kojima su samo jednom igrali nerešeno, a pobedili sedam puta. U Bugarskoj su slavili sa čak 5:2 u Razgradu i tako ugasili sve nade ove selekcije da najzad može nešto uraditi u bilo kojem takmičenju. Usledilo je gostovanje u Skoplju, znalo se da će o prvom mestu odlučivati te dve selekcije, kao što su pre dve godine odlučivale o odlasku na EURO, kada je uspešnija bila Severna Mekdonija i debitovala na kontnetalnom šampionu. Gruzija je pobedila sa čak 3:0 u glavnom gradu Severne Makedonije i sada bi stvarno trebalo da se desi čudo pa da ne završe Ligu nacija na prvom mestu u grupi i pređu u B diviziju. Dovoljna bi bila i pobeda protiv Bugara u ovom kolu.

Bugarska

Novo takmičenje i novo razočaranje za navijače Bugarske. Ono izdanje protiv komšija iz Severne Makedonije nije bilo toliko loše, vodili su, a u poslednjem minutu dosuđen im je penal, koji je kasnije poništen nakon gledanja VAR-a, pa je ostalo 1:1. Tek posle tog meča, koji jeste ulio malu nadu, usledio je potop. Prvo je Gruzija očitala čas fudbala Bugarima, čas koji je trajao sat i po, i pobedila sa 5:2, da bi novi neuspeh bio dživljen na gostovanju Gibraltaru gde su Bugari osvojili samo bod. Sada im je u prvom planu da izbegnu poslednje mesto u grupi, pošto bi prava bruka bila da završe u C diviziji sa osam najslabijih selekcija na Starom kontinetu. O tome će odlučivati u direktnom duelu sa Gibraltarom na svom terenu.

Predlog

Nemamo nikakvu dilemu da će Gruzija slaviti protiv Bugarske i tako sa obe noge kročiti u B diviziju. Kao pobednici grupe imaće priliku da preko baraža dođu do Evropskog prvenstva, ali o tom potom, tek kada se završe kvalifikacije za naredni EURO. Predlažemo vam jedinicu, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.