Ponedeljak, 13/06 - Fudbal, Finska, Suomen Cup
13/06SJK vs Inter Turku1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
11/06/2022 19:21
Ovo je utakmica osmine finala finskog kupa, a sastaju se dva elitna ligaša, SJK i Inter iz Turkua. Meč je na programu u ponedeljak u 17 časova.
SJK

Ekipa iz Seinajokija je posle deset utakmica u prvenstvu Finske ostvarila tri pobede, uz jedan remi i 6 poraza. Trenutno to nije dovoljno za plasman u gornjoj polovini tabele, tčnije za ulazak u Plej-of. Podsetimo da se u finskoj prvoj ligi igraju 22 kola u regularnom delu prvenstva, a onda se liga deli na dva dela, šest timova igraju za titulu, a preostalih šest će se boriti za opstanak. SJK će pokušati da se izbori za gornji dom, ali to neće biti lako u dosta jakoj konkurenciji. Ako to ne uspeju, onda bi im prvi cilj bio da što pre obezbede status prvoligaša i za narednu sezonu. U prethodnom kolu kupa pobedili su gradskog rivala SJK Akatemiju sa 3:2. Poslednji duel u prvenstvu odigrali su još 28. maja, a tada su poraženi od Oulua 1:0 na strani.

Inter Turku

Tim iz Turkua je jedan od kvalitetnijih u finskoj ligi, posle 10 utakmica u aktuelnoj sezoni oni su ostavrili su 4 pobede i isto toliko poraza, uz dva nerešena rezultata. U ovom trenutku to je dovoljno za peto mesto, ali treba reći da nisu svi timovi odigrali isti broj utakmica. Na vrhu tabele izdvojili su se KuPS i HJK iz Helsinkija, pa između ova dva tima treba tražiti šampiona, hoće li to biti tim iz Kuopija ili će Helsinki odbraniti naslov, otaje da vidimo, a prvenstvo je stiglo tek do polovine regularnog dela. Za iNter je važno da se probiju u plej-of, a ako se otvori neka šansa, da pokušaju da izbore plasman u Evropu. U prethodnoj sezoni završili su na 4. mestu i igraće ovog leta u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Predlog

Neće samo Inter biti predstavnik Finske u kvalifikacijama za najmlađe evropsko takmičenje. Biće to i njihov sadašnji rival u kupu, ekipa SJK-a, koja je bila sjajna prethodne sezone i okončala prvenstvo na odličnom trećem mestu. U aktuelnoj sezoni Inter je mnogo bolje startovao i trebalo bi da bude favorit i u ovom meču, mada je gost. Igra se samo jedna utakmica u ovoj rundi kupa, a naš predlog je dvojka. Za pobedu gostiju u kladionici CircusCasino koeficijent iznosi 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.