Sreda, 15/06 - Fudbal, Finska, Ykkonen
15/06KTP vs Gnistan1X2tip: X
7 / 10 Ulog
13/06/2022 14:32
Ovo je meč druge finske lige u kojem drugoplasirani Gnistan gostuje u Kotki. Utakmica se igra u sredu u 17.30.
KTP

Ekipa iz Kotke odigrala je sedam utakmica u novoj sezoni, ostvarila je tri pobede i tri remija, a poražena je samo u meču sa JaPS-om u gostima. Učinak je solidan, po očekivanjima, ali se vodeći TPS iz Turkua već odmakao na šest poena razlike. No, to je samo privid, TPS ima dve utakmice više odigrane, pa bi KTP sa pobedama u te dve odložene utakmice sustigao na vrhu tabele pomenuti tim. U prethodnom kolu su gostovali kod SJK Akatemije u Seinajokiju gde su odigrali 1:1, dok su na četiri utakmice na svom stadionu upisali po dve pobede i dva remija. U međuvremenu poraženi su u kupu od prvoligaša Hake sa 4:2 i to im je jedini neuspeh na domaćem terenu.

Gnistan

Gosti su na drugom mestu, odigrali su osam utakmica do sada i sakupili su 17 bodova. Imaju samo jedan manje od vodećeg TPS-a, ali i jedan meč manje odigran, pa bi lako mogli da preuzmu čelo tabele dobrim rezultatom na gostovanju u Kotki. U junu su u dobroj formi, prvo su savladali PEPO sa 5:0, a onda slavili i na gostovanju kod ekipe Jaro sa 2:0. Jedan poraz doživeli su u dosadađnjem delu sezone, pobedio ih je SJK Akatemia sa čak 4:0 u Seinajokiju, dok su zabeležili još pet pobeda i dva remija. Gnistan je u prethodnom prvenstvu završio na šestom mestu u drugoj ligi, ali je za njih najvažnije bilo da su se plasirali u Plej-of, tačnije da su bili u gornjoj polovini tabele.

Predlog

Prošle sezone je KTP igrao u elitnom rangu finskog fudbala, ali su se, blago rečeno, obrukali i sezonu okončali na poslednjem mestu sa samo 11 osvojenih bodova. Plan je da se ekspresno vrate u prvu ligu, ali je ovaj rang izuzetno izjednačen i takvu nameru ima još nekoliko timova. Za početak i KTP i Gnistan žele u PLej-of, odnosno da posle regularnog dela sezone budu među prvih šest i verujemo da će u tome uspeti. Što se tiče prvog ovogodišnjeg odmeravanja snaga, nekako nam se čini da je remi najrealniji. Za x se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 3.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.