Sreda, 15/06 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
15/06KFS vs Víkingur Reykjavík1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
13/06/2022 14:54
Nastavlja se i elitni rang na Islandu, a prvi na teren će fudbaleri Vestmanejara i Vikingura iz rejkjavika. Utakmica se igra u sredu u 20 časova.
Vestmanejar

Osam kola je odigrano na Islandu pre prvenstvene pauze zbog odigravanja četiri kola u Ligi nacija, a u tom periodu ekipa Vestmanejara nije uspela da zabeleži nijednu pobedu. U tri meča uspeli su da izbegnu poraz, dok su čak pet puta izgubili, pa su sa tri boda na kontu trenutno na pretposlednjem mestu. U leđa im gleda
samo Leiknir, ali i ta ekipa ima isti broj bodova. Jasno je da će Vestmanejar igrati u Plej-autu kada se okonča onaj regularni deo sezone sa 22 kola, a tada im predstoji težak zadatak da izbegnu selidbu u niži rang, odnosno povratak u drugu ligu nakon samo jedne sezone u eliti. Prethodnu godinu završili su na drugom mestu i zajedno sa Framom ušli u elitu. Prethodni meč odigrali su još krajem maja, kada su doživeli poraz na gostovanju kod Stjarnana minimalnim rezultatom.

Vikingur

Za goste je pauza došla u lošem trenutku kada su taman vezali dve pobede u prvesntvu. Ekipa iz Rejkjavika je na odličnom četvrtom mestu, doduše sa jednom utakmicom više odigranom od ostalih timova, pošto je njihov duel protiv Keflavika igran unapred. Vikingur je aktuelni šampion Islanda, prošle sezone su osvojili titulu sa bodom više od drugoplasiranogBreidablika, a sve to uspeli su zahvaljujući sjajnom finišu sezone kada su vezali šest pobede na kraju. Celo prvenstvo odigrali su tako što su samo dva puta izgubili dok su u aktuelnoj sezoni upisali tri neuspeha posle samo 9 utakmica. Ukoliko žele da odbrane rtrofej, što će biti dosta teško pošto je Breidablik već sakupio osam bodova više uz meč manje, moraju što pre da uđu u seriju pobeda.

Predlog

Nema dileme da su gosti bolji tim, ne samo što su važeći šampioni, već i zbog toga što je Vestmanejar povratnik u elitu sa malim ambicijama. Zbog toga ovde dvojka ne bi smela da izostane, mada ne znamo u kakvoj su formi tmovi posle pola meseca neigranja zvaničnih utakmica. Fudbal je na Islandu doživeo procvat, ali je usledila smena generacija i reprezentacija je ponovo počela da posrće. Za ovaj meč predlažemo dvojku, a za nju se dobija koeficijent 1.50 u kladionici CircusCasino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.