Petak, 17/06 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
17/06Valur vs Breidablik1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
14/06/2022 14:59
Lider prvenstva Islanda ide na teško gostovanje kod Valura. Meč je na programu u četvrtak u 22.15.
Valur

Ekipa Valura nikako ne može biti zadovoljna početkom nove sezone. Nekadašnji šampion Islanda sakupio je samo 13 bodova iz osam utakmica i već ima dvocifren zaostatak za liderom prvenstva, ekipom Breidablika. Za Valur je, bar nam se tako čini, bilo dobro što je usledila pauza od dve sedmice. Za vreme odigravanja utakmica Lige nacija mogli su da treneriraju, a pre svega su uspeli da prekinu veoma loš niz rezultata. Oni su vezali četiri poraza pre odlaska na kratku pauzu, tri puta su izgubili u prvenstvu i jednom u kupu. U prethodnom kolu koje je odigrano 29. maja, Valur je poražen od Frama sa 3:2. Neposredno pre tog meča igrali su u kupu protiv Breideblika, tima koji im sada dolazi u goste, i doživeli su pravi debakl, poraz od 6:2.

Breidablik

Prošle sezone titula je izmakla ekipi Breidablika u finišu sezone. Vikingur je imao neverovatnu seriju pobeda na kraju prvesntva, vezao je sedam pobeda, i sa bodom prednosti u odnosu na Breidablik, osvojio šampionski pehar. Sada u Breidabliku ništa ne prepupštaju slučaju, u prvih osam kola zabeležili su isto toliko pobeda i ovo je najbolji start oog tima od kada se takmiči u eliti islandskog fudbala. U međuvremenu su bili uspešni i u kupu, pobedom nad Valurom od 6:2 plasirali su se u osminu finala. Ekipa je izuzetno efikasna i u prvesntvu, prosečno postižu više od tri gola po meču, dok se njihova mreža trese u proseku jednom na svakoj odigranoj utakmici.

Predlog

I onaj meč u kupu pokazao je gde su trenutno Valur i Breidablik. Gosti su znatno kvalitetniji i biće veliko iznenađenje ako ne osvoje titulu. Već sada su stekli sedam bodova više od drugoplasiranog Stjarnana, trenutno prvog pratioca. Prošle sezone Valur je pobedio Breidablik na svom terenu u Rejkjaviku, ali to je bilo odavno, sada sve ukazuje na dvojku, a za nju se dobija koeficijent 2.32 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.