Četvrtak, 16/06 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
16/06KA vs Fram1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
14/06/2022 15:10
Početkom sezone mnogo više mogu biti zadovoljni navijači domaćeg kluba. Utakmica islandske lige igra se u četvrtak u 20 časova.
Akurejri

Osam utakmica odigrao je Akurejri pre prvenstvene pauze zbog reprezentativnih obaveza. Na tih osam utakmica pobedili su pet puta, jedan meč su odigrali nerešeno, dok su dva puta teren napuštali pognute glave. Zanimljivo je da su ta dva poraza doživeli u dva prethodna kola, prvo od Stjarnana, a onda i aktuelnog šampiona Vikingura. Između ta dva poraza smestila se i jedna pobeda, u kupu su bili bolji od nižerazrednog Reijnira. Akurejri je prethodnu sezonu okončao na četvrtom mestu, igrali su dosta dobro i nema se šta zameriti na tome, a plan je da ove sezone budu još uspešniji i, ako je moguće, izbore plasman u evropske kupove.

Fram

Prošle sezone Fram je bio drugoligaš, ali je na ubedljiv način, osvajanjem prvog mesta, ušao u elitu. Posle osam odigranih kola na njihovom kontu je osam bodova, a s obzirom da im je jedini cilj opstanak u prvoj ligi, može se reći da su zadovoljni ostvarenim, pošto se ne nalaze u zoni ispadanja. Ipak, ostalo je još mmnogo da se igra, prvenstvo još nije ni na polovini, ali se igra samo dvokružno 22 kola, bez dodatnih Plej-ofa i Plej-auta. Biće velika borba za opstanak, dve poslednjeplasirane ekipe sele se u niži rang, što je puno ako se uzme u obzir da je u ligi samo 12 klubova. Pre pauze u prvenstvu Fram je igrao dobro, pobedio je Valur sa 3:2 u prethodnom kolu, a uspešni su bili i u šesnaestini kupa ove zemlje.

Predlog

Domaći tim ima mnogo veće ambicije od gostiju koje zanima samo opstanak. Ova dva tima su poslednji prvenstveni meč odigrali još pre pet godina i to u drugoj ligi, a posle toga su se sastajali samo u kupu. Nema dileme da su veće šanse na strani Akurejrija i mi očekujemo da oni u devetom kolu upišu svoju već šestu pobedu. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.