Petak, 17/06 - Fudbal, Belorusija, Vysshaya Liga
17/06Vitebsk vs Torpedo ZhodinoDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
16/06/2022 13:21
Nastavlja se beloruska Višaja liga, u derbiju donjeg dela tabele Vitebsk dočekuje Žodino u petak od 19 časova.
Vitebsk

U prvih 10 kola ekipa iz Vitebska je upisala samo jedan trijumf. Bilo je to početkom maja protiv Dnjepra, dok su četiri puta igrali nerešeno i pet puta izgubili. Učinak od sedam bodova dovoljan je tek za 13. mesto, prvo iznad crte koja deli ekipe koje će na kraju sezone morati u niži rang. Njihov jedini cilj i jeste opstanak, ali će morati dosta da se potrdue da pobegnu iz opasne zone. Pre pauze u prvenstvu, koja je usledila zbog reprezentativnih obaveza, igrali su protiv aktuelnog šampiona Šahtjora iz Soligorska, od koga su poraženi sa 2:0. Vitebsk je u prethodnom prvenstvu zauzeo sedmo mesto, što nam govori da su bili u znatno boljoj formi nego što su sada.

Žodino

Žodino i Vitebsk se prate. Prošle godine su prvenstvo okončali jedni do drugih, Vitebsk kao sedmi, a Žodino na 8. poziciji. I sada su na tabeli jedan do drugog, samo mnogo niže. Ovog puta je Žodino ispred Vitebska, nalazi se na 12. mestu sa osam bodova, a pored toga što ima bod više, ovaj tim je odigrao i meč manje u dosadašnjem delu šampionata. Međutim, nije ni Žodino u nekoj spektakularnoj formi bio pred odlazak na mini odmor. Istina, u dva prethodna kola igrali su protiv BATE Borisova i Dinama iz Minska, najpoznatijih beloruskih klubova, a osvojili su jedan bod. Da sve bude čudnije ostali su neporaženi u Borisovu,gde su igrali bez golova, dok ih je Dinamo pobedio na njihovom terenu sa čak 4:3. Teško je odrediti koji deo tima im je bolji, kada u jednom meču sačuvaju svoju mrežu na strani, a onda na domaćem terenu prime četiri gola.

Predlog

Radi se o timovima sličnog kvaliteta, mada je Žodino, bar nam se čini, ove sezone nešto bolji. U prošlom prvesntvu je Vitebsk završio jedno mesto iznad, ali je Žodino slavio oba puta protiv njih, i to identičnim rezultatom 1:0. Sada nam se čini da ćemo videti više golova, makar po jedan u obe mreže, te vam predlažemo igru gol-gol, za koju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.