Petak, 17/06 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
17/06Bohemians vs Shelbourne1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
16/06/2022 13:59
Prvenstvo Republike Irske je jedno od retkih koje se igra tokom juna meseca. Posle pauze nastavlja se utakmicama 20. kola. U Dablinu Bohemijans dočekuje Šelburn u petak od 20.45.
Bohemijans

Tim iz irske prestonice ne može da bude zadovoljan prvom polovinom prvenstva. Posle odigranih 19 kola nalaze se na 7. mestu sa 23 boda, i imaju dvocifren zaostatak za prvim timom u zoni plasmana u Evropu, što je bio njihov proklamovani cilj na startu sezone. Mada su bliže dnu nego vrhu, realne opasnosti od ispadanja nema, s obzirom da već sada imaju 12 bodova više od Fin Harpsa, tima koji je pretposlednji na tabeli. Nekako ispada da Bohemijans ima lagodnu poziciju, da ne može mnogo ni napred ni nazad, pa da preostali deo prvenstva mogu da odigraju neopterećeno, za svoju dušu. Videćemo da li će biti tako, ili će pokušati da uhvate korak sa timovima iz gornjeg dela tabele i pokušaju da ponovo prošlosezonski rezultata kada su šampionat završili na 5. mestu.

Šelburn

Ekipa Šelburna je povratnik u elitu, u drugoj ligi ovog puta su proveli samo jednu sezonu, a imali su tu nesreću da budu na pretposlednjem mestu 2020. godine, kada su se igrala samo 18 kola zbog korone i kada je tabela u tom trenutku proglašena za konačnu. Ipak, brzo su se vratili i sada im je prvi cilj da postanu stabilan prvoligaš i da se ne šetaju iz ranga u rang. Teško je da će ponoviti one rezultate sa početka veka, kada su u samo sedam sezona čak pet puta bili šampioni. Poslednji put se to dogodilo 2006. godine, kada je krenuo sunovrat ovog tima, a dva puta su ispadali i u niži rang. Ipak, ostaje upisano da su bili najbolji tim Irske čak 13 puta. U aktuelnoj sezoni Šelburn je osvojio 24 boda iz 18 utakmica i nalazi se ispred svog današnjeg rivala na tabeli. I njima je jedina ambicija očuvanje statusa prvoligaša i verujemo da će u tome uspeti bez većih komplikacija.

Predlog

Pitanje je u kakvoj su formi ove ekipe posle pauze od dvadesetak dana, kada su se igrale utakmice Lige nacija. U prethodnom kolu, Bohemijans je igrao nerešeno sa Drogedom, dok je Šelburn poražen od šampiona Šamroka, čime je prekinuo niz od četiri uzastopne pobede. Po nama je domaćin blagi favorit u ovom meču, pa predlažemo jedinicu. Za pobedu Bohemijansa u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.