Subota, 18/06 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
18/06Honka vs KuPSUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
16/06/2022 19:00
Vraćaju se i Finci na scenu, u derbiju kola Honka dočekuje vodeći KuPS u subotu u 14 časova.
Honka

Tim iz grada Espo, drugog po veličini u \'\'zemlji 1000 jezera\'\' odlično je započeo novu sezonu. Honka je trenutno treća na tabeli i u leđa gleda samo vodećem dvojcu koji čine KuPS i aktuelni šampion Helsinki. Ipak, ne može se očekivati da se Honka umeša u borbu za titulu, pa je jasno da novog šampiona treba tražiti između HJK-a i ekipe iz Kuopija. No, to ne znači da Honka nema svoje ambicije. Osvajanje trećeg mesta donelo bi plasman u evropske kupove, od čega su bili jako udaljeni prethodne sezone kada su igrali u Plej-autu. Sada je situacija znatno bolja, iz devet utakmica imaju 17 bodova, a pored pet pobeda, upisali su i po dva poraza i remija. Prvi cilj je plasman u Plej-of, a onda sledi bitka za Evropu. Na pauzu su otišli nakon pobede u gostima protiv HIFK-a u Helsinkiju.

KuPS

Pored Mariehamna, ekipa KuPS-a je jedina uspevala da dođe do šampionskog naslova u eri dominacije Helsinkija. U prethodnih 13 godina tim iz prestonice je 11 puta bio šampion, a Mariehamn i KuPS po jednom. Bio je to jedini naslov za tim iz Kuopija u istoriji, a sada su rešeni da stignu do drugog. Trenutno su lideri prvenstva, imaju isti broj bodova kao i Helsinki, ali su odigrali meč manje. Prava borba očekuje se tek u Plej-ofu kada je liga podeli na dva dela, a prvih pšest ekipa bude odlučivalo o peharu i plasmanu u Evropu.U prethodnom kolu igran je veliki derbi između KuPS-a i HJK-a koji je završen bez golova, a to je bila lepa šansa da se KuPS odvoji na tabeli. Igraju izuzetno tvrdo i često im je jedan gol dovoljan za trijumf, pogotovo na strani.

Predlog

Ne očekujte goleadu u duelu Honke i KuPS-a. Ovo je jedno od težih gostovanja za lidera iz Kuopija i oni bi bili presrećni i sa minimalnim trijufom. S druge strane Honka je bez poraza na svom terenu u Espou, i najviše zahvaljujući rezultatima na domaćem terenu su tako visoko plasirani. Naš predlog je igra na mali broj golova, a za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.