Ponedeljak, 20/06 - Fudbal, Norveška, 1st Division
20/06Kongsvinger vs Grorud1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
18/06/2022 18:14
U 10. kolu norveške druge lige Kongsvinger dočekuje Grorud u ponedeljak od 18.časova.
Kongsvinger

Za domaći tim pauza koja je trajala dvadeset dana dobro je došla. Oni su u prethodna tri kola doživeli poraze i strmoglavili su se na tabeli do 13. mesta. Nije Kongsvinger tako loše startovao, rezultati su na početku bili šaroliki, ali se ispostavilo da tim nije dovoljno kvalitetan da bi se upustio u borbu za ulazak u elitu. Čini nam se da je realnije da se bore za opstanak u drugoj ligi, što i nije neko iznenađene pošto su oni povratnici u ovaj rang iz treće lige. Prošlu sezonu završili su kao prvoplasirani tim u grupi 1 divizije 2, sa čak osam bodova više od drugoplasiranog Hoda. Posle tri prvenstvena poraza Kongsvinger je ispao i iz kupa, u prvom meču po povratku na teren, a ispali su od nižerazrednog Eidsvolda.

Grorud

Ekipa Groruda je pre dve sezone ušla u drugu ligu, a prethodni šampionat je završila na 13. mestu, prvom iznad crte. Tako su izbegli i igranje u baražu za opstanak, ali i direktno ispadanje. U novom prvenstvu Grorud je još uvek bez pobede. Na devet odigranih mečeva imaju pet remija i četiri poraza, a to je dovoljno samo za 14. mesto na tabeli. ta pozicija na kraju sezone vodi u baraž, pa je prvi zadatak Groruda da se popne bar jedno mesto na tabeli i još jednom izbegne neizvesnost doigravanja. Da bi se to ostvarilo moraće da počnu da pobeđuju pošto od nerešenih rezultata nema neke veće vajde. Pre prvenstvene pauze Grorud je vezao dva poraza, od Asanea na strani i Stjordals Blinka na svom terenu.

Predlog

Ove dve ekipe su jedna do druge na tabeli i predstoji im borba za opstanak. Kongsvinger je sakupio dva boda više, a ima i dva trijumfa u prvih devet kola, dok gosti još nisu osetili slast pobede. Kongsvinger je dosta dobar na svom terenu, na četiri utakmice ima dve pobede, remi i jedan poraz, ali od najbolje ekipe lige, Brana iz Bergena. Očekujemo da zabeleže i treći trijumf pa vam predlažemo jedinicu sa koeficijentom 1.82 u kladionici CircusCasino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.